Carré Blanc vestigt zich in België met een nieuw franchiseconcept

Het Franse franchisenetwerk Carré Blanc, de grootste distributeur van huishoudlinnen in Europa, heeft besloten haar netwerk in België uit te breiden via franchising.

Het merk Carré Blanc, ontstond in 1982 in de textielregio Roanne in de Loire en opende zijn eerste winkel in Lyon. In 1987 startte zij met de uitbreiding via franchising.

De productiebronnen van het merk in Europa, Turkije, Brazilië en Azië beantwoorden aan de termen van de productkwaliteit, respect voor het milieu en de menselijke gezondheid (Beach standards en Oekotex-certificering).

Het Carré Blanc-netwerk telt tot op heden 227 vestigingen (51 internationale vestigingen in 12 landen), waarvan 153 franchisevestigingen.

Ontwikkeling van het Belgische Carré Blanc franchisenetwerk

Carre Blanc al sinds 2004 aanwezig met een corner in vier winkels van de Galeria Inno.

Carré Blanc streeft ernaar om in 2018 twee franchisewinkels te openen en streeft naar een ongeëvenaarde positionering in België in de komende jaren met de opening van een twintigtal franchisewinkel.

Deze franchisewinkels zullen het nieuwe concept volgen dat Carré Blanc in 2017 lanceerde. Een franchiseconcept dat  aangepast is aan kleine oppervlaktes van 50 m² om de rendabiliteit te optimaliseren. Het ontwerp en de onderscheidende meubels van de winkels bieden een duidelijkere en aantrekkelijkere presentatie van de producten.

Ook de winkelgevel zijn soberder en vertonen een digitale animatie in de etalage. Carre Blanc wenst ook een e-reserveringssysteem in te voegen ten dienste van de klanten en de winstgevendheid van de winkels.

Aanwezigheid van Carré Blanc op Franchise Expo Parijs

De franchiseformule Carré Blanc zal aanwezig zijn op de franchisebeurs in Parijs van 25 tot 28 maart 2018.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Carre Blanc, klik hier