Chick&Cheez

Chick&Cheez, een nieuwe franchiseformule op de Belgische markt

Op 14 juli opende het eerste restaurant van de franchiseformule Chick&Cheez zijn deuren in Luik aan de Place Saint Lambert. Dit concept is de nieuwste franchiseformule van het fastfoodplatform QSRP, dat al Quick, Burger King, O’Tacos, Go!Fish en Nordsee omvat.

Het concept biedt gefrituurde kip in al zijn vormen met een scala aan kaassauzen.

Net zoals de andere franchiseformules van QSRP  is Chick&Cheez aanwezig op de sociale netwerken voor de aankondiging van zijn opening in Luik, met meer dan 15.000 volgers op Instagram.

Chick&Cheez

Een master franchise voor de ontwikkeling in België

Het nieuwe concept QSRP zal zich uitbreiden via franchising, zoals al hun andere franchiseformules. Chick&Cheez heeft een master franchise overeenkomst getekend voor België met Adlane Draou, die restaurants zal openen via franchisenemers en in eigen beheer, in stadscentra en winkelcentra.

Adlane Draou is geen groentje in de wereld van fastfood, want hij is al multi-franchisenemer van het merk O’Tacos met vijf restaurants in de Brusselse regio en franchisenemer van het restaurant Go!Fish in het winkelcentrum Docks Bruxsel.

Chick&Cheez

Het Luikse restaurant met een oppervlakte van zo’n 220 m² met 58 zitplaatsen staat onder leiding van de franchisenemer, Loïc Castermans, die zijn sporen al heeft verdiend in de wereld van de fastfood aangezien hij sinds december 2018 ook franchisenemer is van de O’Tacos in Verviers.

De franchiseformule Chick&Cheez wil tegen 2024 bijna 40 restaurants openen in België en overweegt daarna zijn ontwikkeling ook in Frankrijk.

In september wordt een tweede Chick&Cheez geopend in Bergen in het winkelcentrum Grand Près, gevolgd door andere winkels dit jaar in Hornu, Charleroi en Brussel.