De Brusselse franchisenemers van Fresh Atelier’s Brussels in het hart van duurzame mobiliteit

In het kader van de campagne voor duurzame mobiliteit werkt Delhaize Groep aan een efficiëntere en duurzamere transportactiviteit (dubbeldeksaanhangers, stil nachtvervoer, trein- en bootvervoer). Zij test momenteel de levering van fietsen voor de bevoorrading van haar franchisewinkels van Fresh Ateliers in Brussel.

Om dit te bereiken, is Delhaize een partnerschap aangegaan met de stedelijke coöperatieve onderneming Urbike door het gebruik van bestelwagens en lichte vrachtwagens naar fietsen te stimuleren, en zo de verandering in de stedelijke logistiek te verbeteren. De eerste franchisewinkel van Fresh Atelier, geopend in het centrum van Brussel in de Ravenstein Gallery, heeft al een fietskoeriersdienst in het leven geroepen voor de levering van droog eten en drinken.

         

Op middellange termijn zullen de andere franchisewinkels van Fresh Ateliers in Brussel deel uitmaken van een stedelijke hub en zullen ze ook verse producten per fietskoerier ontvangen, wat hun bijdrage zal leveren aan de vermindering van de CO²-uitstoot en de toch al moeilijke mobiliteit in de hoofdstad zal verlichten.