Belchicken Logo

De franchiseformule Belchicken verovert Europa

Het begon allemaal in België, ongeveer twee jaar geleden… Vandaag telt Belchicken bijna dertig restaurants, waaronder drie in Duitsland. Een eerste opening in Frankrijk is gepland voor de komende weken. En dit is nog maar het begin!

Zodra je de deur opendoet, vergeet je bijna dat je in een restaurant bent, een decor, ruimte tussen de tafels, de verscheidenheid aan tafels en de comfortabele stoelen. Je denkt misschien dat je in zo’n trendy 2.0-werkruimte uit Californië zit. Maar zonder stress want hier is het kalm en gezellig. Je komt met je familie of vrienden, je gaat zitten, eten, kletsen en neemt je tijd. Het tegenovergestelde van een fastfood restaurant.

Belchicken

Wat het menu betreft, is er in de eerste plaats kip, en vooral gefrituurde kip. Maar er zijn ook hamburgers, visburgers en wraps en voor vegetariërs is er een ruime keuze aan salades. Jonge mensen en vooral studenten, waarderen dit concept vooral omdat de porties royaal zijn en de prijzen betaalbaar. Belchicken biedt daarnaast ook een reeks zoete lekkernijen aan, hetzij om een maaltijd af te ronden, hetzij voor een middagpauze, bijvoorbeeld met de kinderen. Er is genoeg tijd om van het zonnige terras te genieten.

Belchicken

Honderd Belgische franchiserestaurants binnen drie jaar

Het concept is origineel en het succes is indrukwekkend. In feite is er sinds het ontstaan van een zekere Belgische hamburgerketen vijftig jaar geleden niet meer zo’n “gigantisch” nationaal en internationaal succes geweest. Vandaag de dag heeft Belchicken 27 restaurants, waarvan er 5 eigen beheer zijn. De overige 22 worden beheerd door franchisenemers. De Belgische keten is al aanwezig in Duitsland met drie restaurants en een eerste opening in Frankrijk – in Lille – wordt in de komende weken verwacht. En tegen eind september zullen nog eens vijf restaurants worden geopend, wat het totaal op 32 brengt. Dit is pas de eerste stap. Tegen eind 2024 verwacht Belchicken zo’n 100 franchiserestaurants in België te hebben.