Dunkin’ opent een franchiseverkooppunt in Brussel

In oktober openen niet één maar twee franchisevestigingen van Dunkin’. Daags na de opening van een donut franchisewinkel in Wijnegem is ook Brussel aan de beurt, in het station Brussel-Zuid.

Tweede masterfranchise

Op 7 oktober opent in het shoppingcenter van Wijnegem de tweede franchisewinkel van donutketen Dunkin’ de deuren, zoals eerder al bekend gemaakt. Maar daar blijft het niet bij: nu laat de Amerikaanse koffie- en donutgigant weten tegelijkertijd ook zijn Brussels offensief te starten. Al op 8 oktober gaat een derde vestiging in het station Brussel-Zuid van start.

Voor de Brusselse expansie gaat Dunkin’ een tweede masterfranchiseovereenkomst aan, met dezelfde groep die in Nederland zorgde voor een nationale uitrol. Er is met hun vennootschap Amba Douad een akkoord om vijftien filialen te openen. Oorspronkelijk zouden er nochtans slechts vijftien Belgische vestigingen in totaal komen, maar dat zullen nu dus meer worden.

De Brusselse opening komt er vroeger dan verwacht, ondanks de coronacrisis. Het succes in Antwerpen toonde volgens de masterfranchiser aan dat de tijd rijp was. Ook elders in het land zijn de donuts voortaan verkrijgbaar via de Belgische webshop.

Bron:RetailDetail