Eerste Belgische franchiserestaurant Burger King opent eind deze maand

Dat de allereerste franchiserestaurant Burger King van ons land deze maand de deuren ging openen in Antwerpen, was al bekend. Nu is er ook een datum: 28 juni.

De Amerikaanse hamburgerketen Burger King strijkt binnen enkele weken eindelijk neer in België. Onze landgenoten zullen in op de site van Kinepolis in Antwerpen terecht kunnen voor de eerste Whoppers op Belgische bodem. Daar opent op 28 juni een Burger King franchiserestaurant op de plek waar tot nu toe een Quick gevestigd was.

Deze zomer volgen dan nog twee andere restaurants. In juli opent een franchiserestaurant Burger King in Charleroi, en in augustus komt er één in Namen. In totaal zullen er dit jaar acht nieuwe Burger Kings geopend worden op nieuwe adressen. Daarnaast zal ook nog een onbekend aantal Quick-franchiserestaurants omgebouwd worden tot Burger Kings. De Master franchisegever van Burger Brands zegt de komende vijf jaar een 40-tal nieuwe zaken te willen openen, waarvan het merendeel het Burger King-enseigne zal dragen.

Over de komst van Burger King naar ons land, heerste lang veel onduidelijkheid. Zou het Amerikaanse merk het Belgische Quick gaan vervangen? Nadat dat in Frankrijk gebeurde, leek het ook bij ons mogelijk. Maar Kevin Derycke, topman van Burger Brands Belgium, het bedrijf waarin Quick en Burger King België zijn ondergebracht, ontkende dat een tijdje geleden al. Beide hamburgermerken zullen naast elkaar blijven bestaan in ons land, klonk het.

De franchiseconcepten Quick en Burger King zijn namelijk complementair, aldus Derycke. “Quick is populair bij gezinnen en 30-plussers. Burger King ontvangt vooral jongeren tussen 25 en 35 jaar. Bovendien is het Belgische merk Quick bij toeristen onbekend”, zei hij vorige maand in De Tijd. Daarom zal Quick behouden worden, terwijl het franchiseconcept Burger King uitgerold wordt in België.