Franchise Friendly Concepts wil groeien in België met Délifrance en Kwalitaria

Fastservice – Franchise Friendly Concepts (FFC) start in België. Met de overname van de masterfranchise van Délifrance in de Benelux heeft FFC 18 Belgische locaties in beheer gekregen. FFC onderzoekt tegelijk of er mogelijkheden in België zijn voor Kwalitaria.

Ver over de grens is het niet, toch noemt algemeen directeur Bas Holshuijsen van FFC het ‘een hele stap’ voor de oer-Hollandse franchiseorganisatie om de Belgische markt te betreden. “We hebben niet alleen te maken met andere regels en wetgeving, maar ook cultuurverschillen zijn voelbaar”, signaleert Holshuijsen de verschillen. “Eerlijk gezegd hebben onze zuiderburen niet zo’n hoge pet op van de botte Hollander. Het is natuurlijk aan ons om de vooroordelen weg te nemen.” 

Taal
Voor de activiteiten op de Belgische markt heeft FFC twee Belgische collega’s aangenomen om Délifrance in België te begeleiden. Holshuijsen: “Christophe Maes en Katelijn Slachmuylders, afkomstig van Maes & More, zijn horecaexperts met veel connecties in de branche. Ze spreken letterlijk en figuurlijk de taal van onze Belgische ondernemers. We zien veel groeipotentie voor Délifrance in België en daarnaast willen we kijken of er ook markt is voor Kwalitaria. De ondersteuning van Christophe en Katelijn is essentieel voor onze uitbreidingsplannen.”
Franchise Friendly Concepts is de grootste zelfstandige fastservice franchiseorganisatie in Nederland. De masterfranchise van Délifrance in de Benelux is vanaf 1 april 2018 in handen van FFC. Kwalitaria is sinds 2004 een franchiseformule van FFC.