Franchiseketen Veritas belandt bij Antwerpse investeerder CIM Capital

De investeringsmaatschappij rond een telg van de busfamilie Van Hool brengt samen met twee ondernemers een bindend bod uit op de naai- en modeketen.

Veritas is een naam als een klok in de retailsector. De 127 jaar oude Antwerpse keten van naai- en modewinkels is al jaren een begrip in veel huishoudens. De groep telt 121 winkels in België en zes in het Groothertogdom Luxemburg.

Ze was lange tijd in handen van de historische aandeelhoudersfamilies, maar in 2014 besloten die een externe aandeelhouder aan boord te halen zodat het franchisenetwerk Veritas een nieuwe groeisprong kon maken.

Veritas wordt al enige tijd geconfronteerd met de moeilijke situatie in de retailmarkt, die de omslag naar digitalisering aan het maken is, en de traditionele lage winstmarges in de sector.

Bovendien moest het bedrijf een waardevermindering van ruim 20 miljoen euro doorvoeren door de moeilijke marktomstandigheden en de tegenvallende cijfers.

Nieuwe investeerders

De Antwerpse investeringsmaatschappij en consultant CIM Capital hebben samen met twee niet nader genoemde co-investeerders – ‘succesvolle ondernemers met ruime retailervaring’ volgens de mededeling – een bindend bod uitgebracht.

Het bod slaat op alle aandelen van Veritas. Dus ook de historische familiale aandeelhouders stappen uit het bedrijf. ‘De voorgenomen overname gaat uit van een schuldherschikking met de belangrijkste financiers van de Veritas-groep. Voorts zullen nieuwe financiële middelen worden ingebracht door de investeerders’.

Veritas benadrukt dat de hele operatie geen directe impact zal hebben op de werkgelegenheid en de operationele werking van de keten.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Veritas, klik hier.