The Athlete’s Foot en Torfs bevestigen verdere groeiambities

Op woensdag 5 december opende The Athlete’s Foot een winkel in het Krugercenter in Eeklo. De opening van de derde winkel in België is de tweede winkel in een partnership met Torfs. Torfs opende einde mei al een winkel van The Athlete’s Foot in Waasland Shopping Center. Euretco heeft de rechten voor The Athlete’s Foot in België en werkt met franchisenemers voor de exploitatie van hun winkels. Met Brugge, Waasland Shopping Center en Eeklo telt The Athlete’s Foot nu drie winkels in België.

The Athlete’s Foot en Torfs in 2019

The Athlete’s Foot zal met Torfs als franchisenemer in maart volgend jaar drie nieuwe winkels openen: Wijnegem Shopping Center, Deinze en Hasselt.

Torfs is een vaste waarde in de Belgische schoenenmarkt en is meermaals verkozen tot “Beste Werkgever van België”. Wouter Torfs, CEO, geeft aan sterk te geloven in de groei met The Athlete’s Foot: “De strategische keuze voor The Athlete’s Foot is een keuze voor een formule die heel complementair is met onze eigen winkels. Het topaanbod op sneakers en sportfashion past ook volledig binnen onze bredere groeiambitie als bedrijf. Dat tegen einde maart 2019 vijf filialen van The Athlete’s Foot geëxploiteerd zullen worden vanuit ons bedrijf bewijst duidelijk onze overtuiging in dit concept. ”

The Athlete’s Foot juicht de groei met een partner als Torfs toe. Peter Linskens, General Manager Belux voor The Athlete’s Foot, onderstreept het belang van goede franchisepartners. “Vanaf het verwerven van de licentie hebben we aangegeven dat we steeds zoeken naar stabiele ondernemers als franchisepartner. Torfs is natuurlijk een retailbedrijf met een zeer goede structuur en organisatie. Met een dergelijke partner kan je sneller groeien samen zonder stappen over te slaan. Die samenwerking loopt zeer goed.”

The Athlete’s Foot België

Met Brugge, Waasland Shopping Center, Eeklo, Wijnegem Shopping Center, Deinze en Hasselt zal The Athlete’s Foot zes winkels hebben tegen einde maart volgend jaar. Peter Linskens bevestigt de groeiambities: “We hebben met Torfs goede afspraken, het gaat niet om een exclusief partnership. Andere ondernemers kunnen ook franchisenemer worden. Zowel met Torfs als met andere gegadigden kijken we naar gerichte mogelijkheden om nog meer winkels te openen die willen scoren op de topcollecties aan sneakers en lifestyle kleding van de sportmerken.”

Wereldwijd heeft The Athlete’s Foot meer dan 500 winkels. De ambitie is om tegen 2020 het aantal winkels te verdubbelen. In Nederland zijn er reeds 54 winkels.