VULCO Start-up investeert in startend ondernemerschap

Het internationale netwerk van bandenspecialisten Vulco lanceert in België een nieuw concept, Vulco Start-Up geheten. Vulco Start-Up ondersteunt startende ondernemers bij de uitbouw van hun zaak. Jonge bedrijven en individuele starters genieten daarbij vanaf dag één het volledige diensten- en investeringspakket van de Vulco-formule.

“De Vulco-franchiseformule focust zich op de ontwikkeling en versterking van de lokale bandenspecialisten en garages. Het Start-Up-concept past perfect in deze waardepropositie”, licht Ann Ferket, Retail Development Manager en grondlegger van het Vulco Start-Up-concept, toe. “Een bandencentrale opstarten en uitbouwen vergt kapitaal en knowhow. Vaak kunnen startende ondernemers door de kleine omvang van hun bedrijf of beperkte middelen nog niet toetreden tot een franchiseformule. Juist op het moment dat ze dat advies en die financiële ondersteuning het meest nodig hebben. Om beloftevolle ondernemers toch vanaf dag één te kunnen ondersteunen, hebben we daarom het Vulco Start-Up-concept uitgewerkt”, aldus Ann Ferket.

Een Vulco Start-Up-ondernemer krijgt tijdens een inloopfase van maximaal drie jaar de tijd om zich te ontplooien en te groeien naar een bandencentrale die beantwoordt aan de vereisten van een Vulco-vestiging. De ondernemer krijgt daarbij advies van een ondernemersklankbord dat bestaat uit een Vulco-ondernemer die als peter wordt aangesteld, de andere collega’s uit het Vulco-netwerk en de ervaren medewerkers van het Vulco-hoofdkantoor. Daarnaast kunnen de starters onmiddellijk rekenen op marketing- en verkoopondersteuning, rapporteringen, commerciële en technische opleidingen, bedrijfsadvies, inspiratiemeetings, mysteryshoppingonderzoek, persoonlijke coaching en een jaarlijkse kwaliteitsaudits uitgevoerd door Educam. Tot slot wordt door middel van een Vulco-bonusprogramma geïnvesteerd in de ontwikkeling van het bedrijf, de ondernemer en zijn medewerkers.

Tom Callens richtte twee jaar geleden zijn eigen bandencentrale, TC Tires, op in Harelbeke. Hij staat op het punt om een eerste medewerker aan te nemen en kijkt uit naar een groter pand. “Op dit moment kan ik nog niet de vereiste 70 procent op de Vulco-kwaliteitsaudit behalen. Dankzij het Vulco Start-Up-concept kan ik nu wel al tot het Vulco-netwerk toetreden en krijg ik drie jaar de tijd om mijn zaak naar dit niveau op te werken. Ik kijk ook uit naar het advies van directe collega’s. Het geeft me als zelfstandig ondernemer toch meer rust en vertrouwen als ik weet dat ik met mijn bedrijf de goede richting insla en de juiste beslissingen neem.”

Over Vulco:
Vulco is een franchiseformule met meer dan 700 aangesloten bandenspecialisten en garages in 9 landen. De franchisenemers zijn zelfstandige ondernemers. Zij verzorgen banden- en onderhoudsservices voor zowel privévoertuigen als lease- en fleetwagens van elk type, van motoren en personenwagens tot vrachtwagens en industriële voertuigen. Vulco maakt deel uit van Goodyear Dunlop Retail Partners (GDRP) en telt meer dan 2.500 aangesloten vestigingen in Europa. In België telt GDRP op dit moment 33 vestigingen: 15 onder de naam Vulco en 18 onder de naam Uw Bandenspecialist/Votre Spécialiste du Pneu.