Homepage / Al het nieuws / Atelier Co-Pains opent nieuwe bakkerij in Oosterlo

Presse

Atelier Co-Pains opent nieuwe bakkerij in Oosterlo

Co-pains Oosterlo

Op vrijdag 3 oktober opende in Oosterlo (Geel) een nieuwe vestiging van het franchiseconcept Atelier Co-Pains.

San, de nieuwe franchisenemer,  keek enorm uit naar de start van haar nieuwe avontuur en was alvast erg tevreden met de openingsdag.

Co-pains Oosterlo

Atelier Co-Pains is het geesteskind van patissier Serge Lamoral uit Brecht. In mei 2020 startte hij zijn eerste pop-up brood- en banketbakkerij in Schoten. Binnen twee jaar telde de franchise al 10 vestigingen. Door het succes wilde Co-Pains ook het productieproces overnemen, maar tijdens de onderhandelingen ging dat gebouw in vlammen op. Tegelijkertijd werd bij Serge ook nog eens kanker vastgesteld. “2024 was dus een enorm zwaar jaar”, vertelt Serge. “Maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben het productiebedrijf helemaal opnieuw opgebouwd, maar deze keer dubbel zo groot, met het oog op de toekomst en duurzaamheid. Pas begin dit jaar is de overname dan ook volledig afgerond.” Het verhaal van Co-Pains is zelfs zo’n succes dat ze in juni de titel “franchisegever van het jaar” voor België binnenhaalden.

Verse belegde broodjes

En het is van dat productiecentrum in Brasschaat dat alle producten van de Co-Pains bakkerijen vertrekken. Dus ook voor de nieuwe bakkerij in Oosterlo. “Op die manier ontzorgen we eigenlijk de franchisenemers. Onze busjes met versproducten vertrekken om 2 uur naar alle vestigingen. In het weekend zijn er nog naleveringen op latere uren, om absolute versheid te garanderen.” Maar de producten komen niet enkel van het productiecentrum in Brasschaat. “Achteraan in de bakkerszaak zijn er ook ovens waar broden worden afgebakken en baguettes voor onze verse belegde broodjes. Op die manier garanderen we dat er altijd genoeg verkoopwaar is.”

Beste franchisegever

Ook franchiseneemster San is dolenthousiast met de opening van de bakkerij. “Ik kom oorspronkelijk uit het Antwerpse, maar heb hier in de buurt een buitenverblijf. Ik was gecharmeerd door de omgeving en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb vroeger 3 jaar lang een Le Pain Quotidien gehad, dus had al wel wat ervaring met het bakkerswezen. Ik wilde eigenlijk zelf iets beginnen en stootte op dit pand. Ik heb gebeld voor meer informatie en zo kwam ik bij Co-Pains uit. Na de uitleg over hun werking was ik wel enthousiast over dit nieuwe, frisse concept. Ik heb toen besloten de franchise te nemen en ben enorm tevreden over de ondersteuning die ik van hun kant krijg.” Co-Pains werd zelfs in juni door de Belgische Franchise Federatie nog uitgeroepen tot de franchisegever van het jaar!

Co-Pains NL