Homepage / Voedingssector

Franchiseformules in de voedingssector

Détails du secteur

Franchiseformules in de supermarkt, kruidenier, chocolade, Bio producten, bakkerij, dranken of traiteur… Franchising Belgium groepeert alle franchiseformules in de voedingssector die rekruteren in België.   Ontdek hieronder de lijst van de franchisenetwerken in de voedingssector per sector en verkrijg alle nuttige informatie om uw franchiseformule te selecteren.

Hebt u een project om een franchiseverkooppunt te openen in de voedingssector ? Raadpleeg onze lijst van franchisenetwerken in België en krijg alle antwoorden op uw vragen :

De franchiseformules in de voedingssector per activiteit

Heb je een bepaalde affiniteit met deze sector? Supermarkt, kleine kruidenier, traiteur, diepvriesformules, gespecialiseerde winkel, delicatessenwinkel … ontdek onze franchiseformules in de voedingssector per activiteit :

 • Bakkerij en patisserie
 • Slagerij en rotisserie
 • Traiteur en afhaalmaaltijden
 • Wijnen en dranken
 • Delicatessen, koffie, thee
 • Chocolade, snoepgoed, ijs
 • Diepvriesproducten
 • Bio en natuurlijke producten

De franchiseformules in de voedingssector

Bent u op zoek naar informatie over een bepaald franchiseformule? Raadpleeg hier hun fiche:

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF

Voordelen van franchising in deze sector

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het openen van een franchisezaak in de voedingssector :

 • De naambekendheid van het franchisenetwerk : Carrefour Express, Carrefour Market, Léonidas, Intermarché, Delitraiteur, Albert Heijn, Spar, Leonidas, Valentino Chocolatier … al deze franchisenetwerken in de voedingssector genieten een grote zichtbaarheid dankzij promotie op provinciaal of nationaal niveau.
 • Het commercieel netwerk : De franchisenemer profiteert van de tarieven die door het centrale inkoopkantoor van de franchisegever worden bedongen, alsmede van haar logistieke kracht.
 • De huismerken: Sommige supermarkten bieden huismerken aan. Producten tegen aantrekkelijke prijzen voor budgetbewuste klanten.
 • De innovatie : Sommige franchiseformules in de voedingssector bieden een “Click & Collect”-dienst aan om plaatselijke verkooppunten te helpen klanten aan zich te binden.

Kenmerkend voor de voedingssector

De franchiseformules in de voedingssector zijn aan het vernieuwen. Er zijn innoverende concepten ontstaan om tegemoet te komen aan de behoeften van een cliënteel die steeds veeleisender wordt wat de kwaliteit van de producten en hun oorsprong betreft. De terugkeer naar een meer lokale consumptie stimuleert de opening van buurt franchisewinkels in het hart van de steden en op het platteland.

Wilt u een voedingswinkel runnen door uw eigen zaak te beginnen?

Toetreden tot een franchisenetwerk van voedingssector is een oplossing om uw project te verwezenlijken.  Vandaag de dag zijn veel franchiseconcepten in de voedingssector op zoek naar gemotiveerde franchisenemers die bereid zijn volledig te investeren in het beheer van hun verkooppunt.

Wilt u uw franchiseformule op deze pagina toevoegen ?

Maak uw franchiseconcept bekend in België en werf nieuwe partners aan via een advertentie op onze website

Adverteren op deze website