Homepage / Diensten voor particulieren en bedrijven

Franchiseformules van diensten voor particulieren en bedrijven

Détails du secteur Les franchises du secteur

Franchiseformules van boekhouding, consultants, bedrijvencentra, … Franchising Belgium groepeert alle franchiseformules van diensten voor particulieren en bedrijven die rekruteren in België. Ontdek hieronder de lijst van de franchisenetwerken van diensten voor particulieren en bedrijven per sector en verkrijg alle nuttige informatie om uw franchiseformule in deze sector te selecteren.

Hebt u een project om een franchiseverkooppunt te openen van diensten voor particulieren en bedrijven? Raadpleeg onze lijst van franchisenetwerken in België en krijg alle antwoorden op uw vragen:

 • Welke zijn de beste franchiseformule van diensten voor particulieren en bedrijven ?
 • Hoe word je franchisenemer ?
 • Hoe open je een Wikane franchisekantoor ?
 • Hoe open je een franchisecentrum Kids&Us ?
 • Hoeveel eigen financiële middelen heb je nodig om een franchisekantoor te openen?

De franchiseformules van diensten voor particulieren en bedrijven per activiteit 

Heb je een bepaalde affiniteit met deze sector? Consultancy, boekhouding, opleiding, onderwijs… ontdek onze franchiseformules van diensten voor particulieren en bedrijven per activiteit :

 • Consultant
 • Coaching
 • Kantoorverhuring
 • Co-housing
 • Opleiding
 • Onderwijs

De franchiseformules van diensten voor particulieren en bedrijven

Bent u op zoek naar informatie over een bepaald franchiseformule? Raadpleeg hier hun fiche:

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF

Voordelen van franchising in deze sector

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het openen van een franchiseformule van diensten voor particulieren en bedrijven:

 • De reputatie, naambekendheid van het franchisenetwerk : Wikane, Kis&Us, Regus … al deze franchisenetwerken van diensten voor particulieren en bedrijven genieten een grote zichtbaarheid dankzij promotie op provinciaal of nationaal niveau.
 • Het commercieel netwerk : De franchisenemer profiteert van de door de franchisegever bedongen tarieven, alsmede van haar logistieke kracht.
 • De initiële investering is lager voor sommige dienstenfranchises omdat er geen kosten zijn voor een winkel en een goede locatie.
 • Het risico is lager: omdat de franchisenemer niet afhankelijk is van het succes van de collectie producten die door de franchiseformule worden aangeboden. Zijn succes zal afhangen van zijn relatie met de klanten, de kwaliteit van de diensten en de toepassing van de know-how.
 • De keuze van het beroep is zeer gevarieerd, zowel in de dienstverlening aan particulieren als in de dienstverlening aan bedrijven. Elk jaar worden nieuwe innovatieve concepten bedacht en met succes ontwikkeld.

Kenmerkend voor de franchiseformules van diensten voor particulieren en bedrijven

De franchiseformules van diensten voor bedrijven omvatten alle diensten die door een onderneming aan andere ondernemingen worden verleend; zij bestrijken een breed scala van activiteiten, ingedeeld in twee categorieën: gespecialiseerde, wetenschappelijke en technische activiteiten en administratieve en ondersteunende diensten aan ondernemingen.  De tendens tot uitbesteding van diensten door ondernemingen neemt momenteel toe.

Ook de dienstverlening aan particulieren is een dynamische sector die in de lift zit.  Zij voorzien in een steeds groter aantal behoeften van huishoudens, alsmede in die van kleine en middelgrote ondernemingen.  De vergrijzing van de bevolking, de stijging van de levensverwachting, het hoge geboortecijfer en de verandering van levensstijl zijn enkele van de factoren die de ontwikkeling van deze sector verklaren.  Gezinsdiensten lijken op langere termijn maar duurzaam rendabel te zijn (kinderopvang, bijlessen, enz.).  De diensten voor bijstand en ondersteuning worden eerder beschouwd als een snel winstgevende sector (thuishulp voor mindervaliden,…)

Het laatste nieuws

Wilt u uw franchiseformule op deze pagina toevoegen ?

Maak uw franchiseconcept bekend in België en werf nieuwe partners aan via een advertentie op onze website

 

Adverteren op deze website