Homepage / Hotel, Restaurant, Café

Lijst van de franchiseformules in de Horeca

Détails du secteur Les franchises du secteur

Franchiseformules van Koffieshops, themarestaurants en fastfoodrestaurants worden gekenmerkt door de diversiteit van hun concepten: saladebars, ijssalons, yoghurtbars, restaurants en afhaalrestaurants van sushi, kebab, hamburgers, bagels, pizza, enz…Franchising Belgium groepeert alle franchiseformules in de Horeca die rekruteren in België. Ontdek hieronder de lijst van de franchisenetwerken in de Horeca per sector en verkrijg alle nuttige informatie om uw franchiseformule in de Horeca te selecteren.

Hebt u een project om een franchisezaak te openen in de Horeca? Raadpleeg onze lijst van franchisenetwerken in België en krijg alle antwoorden op uw vragen:

  • Welke zijn de beste franchiseformules in de Horeca  ?
  • Hoe word je franchisenemer ?
  • Hoe open je een Burger King of Belchicken franchiserestaurant ?
  • Hoe open je een Point Chaud sanwicherie?
  • Hoe open je een Lunch Garden franchiserestaurant?
  • Hoe open je een fritterie Frit’Housel’?
  • Hoe open je een ijssalon van Capoue?
  • Hoe open je een franchiseverkooppunt van Domino’s Pizza?
  • Hoeveel financiële middelen heb je nodig om een franchisezaak te openen  ?

De franchiseformules in de Horeca

Heb je een bepaalde affiniteit met de Horeca sector ? Bar, brasserie, café, koffiehuis, hotel, fastfoodrestaurant, themarestaurant, ijssalon, ontdek onze franchiseformules in de Horeca sector per activiteit:

  • Ijs, pannenkoeken, wafels
  • Koffieshop, bar, pub, brasserie
  • Foodtrucks
  • Pizzeria
  • Themarestaurant
  • Fastfoodrestaurant
  • Sandwicherie
  • Kebabs, burgers
  • Bagels, bretzels, hotdogs
  • Aziatische restaurants, sushis, woks
  • Kip
  • Frituur
  • Bio restaurant
  • Salade bar, tapas, yoghourts, pasta

De franchiseformules in de Horeca

Bent u op zoek naar informatie over een bepaald franchiseformule? Raadpleeg hier hun fiche:

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF

Voordelen van een franchisezaak in deze sector

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het openen van een franchisezaak in de horeca:

  • De reputatie van het franchisenetwerk : Burger King, McDonalds, Lunchgarden, Bagel Corner, Point Chaud, Balls& Glory, Eat Salad, Capoue, nIce, Moochies, Domino’s Pizza… al deze franchisenetwerken in de horeca genieten een grote zichtbaarheid dankzij promotie op provinciaal of nationaal niveau.
  • De rentabiliteit van de sector: in het algemeen is de restauratie een vrij rendabele sector, op voorwaarde dat men rekening houdt met de brede openingsuren.  Hoe meer een zaal gevuld is en loopt, hoe winstgevender het etablissement zal zijn. De locatie is dus strategisch, evenals het algemene beheer van het etablissement.  Door een Horeca-zaak uit te baten in franchising, die al een naambekendheid heeft, kan men rekenen op een bestaand cliënteel en dus een minimale rentabiliteit.
  • Een win-win partnerschap waarin de franchisegever evenveel investeert als de franchisenemer.  U hebt geen ervaring in de sector nodig, maar wel een bereidwillige, volhardende persoonlijkheid en een ondernemersgeest.  De opening van een nieuwe franchisezaak in de horecasector gaat gepaard met een opleidingsperiode om de werkmethoden, het management, maar ook de geheimen die het concept succesvol hebben gemaakt, te assimileren. U zult profiteren van voortdurende training gedurende uw hele carrière als franchisenemer.

Kenmerkend voor de Horeca sector

Er zijn veel Horecabedrijven in België en de sector is een van de belangrijkste economische activiteiten in het land.  Franchiseformules van Restaurant-, bar- en koffieshops zijn zeer dynamische en innoverende sectoren. Regelmatig worden nieuwe originele concepten gecreëerd om de nieuwsgierigheid van de consument te wekken. Sushi, bagel en burger zijn trendy concepten die succesvol zijn.  Klassieke restaurants en traditionele themarestaurants blijven steeds veel klanten in hun etablissementen verwelkomen.  Dit alles stimuleert de opening van restaurants in de steden en op het platteland.

Wilt u een eigen Hotel, Restaurant, Café of Bar franchisezaak beginnen?

Toetreden tot een franchisenetwerk in de Horeca is een oplossing om uw project te verwezenlijken.  Vandaag de dag zijn veel franchiseconcepten in de Horeca op zoek naar gemotiveerde franchisenemers die bereid zijn volledig te investeren in het beheer van hun eigen zaak.

 

Het laatste nieuws