Homepage / Auto, moto, fietsen

Franchiseformules in de Auto-, Moto-, Fietsensector

Détails du secteur Les franchises du secteur

Franchiseformules die actief zijn auto-onderhouds- en reparatie, autocentra en benzinestations, verkooppunten van accessoires en uitrustingen voor twee- of vierwielers, carwash… Franchising Belgium groepeert alle franchiseformules in de Auto-, Moto-, Fietsensector die rekruteren in België. Ontdek hieronder de lijst van de franchisenetwerken in de Auto-, Moto-, fietsensector en verkrijg alle nuttige informatie om uw franchiseformule in deze sector te selecteren.

Hebt u een project om een franchiseverkooppunt te openen in de Auto-, Moto-, of Fietsensector ? Raadpleeg onze lijst van franchisenetwerken in België en krijg alle antwoorden op uw vragen:

 • Welke zijn de beste franchiseformule in de Auto-, Moto- en Fietsensector ?
 • Hoe wordt u franchisenemer ?
 • Hoe open je een Auto 5 franchiseverkooppunt ?
 • Hoe open je een Midas– garage ?
 • Hoeveel financiële bijdrage heb je nodig om een franchisewinkel te openen ?

De franchiseformules in de Auto-, Moto-, Fietsensector per activiteit

Heb je een bepaalde affiniteit met deze sector? Auto reparatie, onderhoud, accessoires… ontdek onze franchiseformules in de Auto-, Moto- en Fietsensector per activiteit :

 • Auto onderhoud en reparatie
 • Onderhoud en reparatie van fietsen en trottinetten
 • Verkoop van auto-onderdelen en accessoires
 • Verkoop van fietsen en trottinetten
 • Verkoop van uitrusting voor auto’s- fietsen en trottinetten
 • Carwash

De franchiseformules in de Auto-, Moto- en Fietsensector

Bent u op zoek naar informatie over een bepaald franchiseformule? Raadpleeg hier hun fiche:

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF

Voordelen van franchising in deze sector

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het openen van een franchisezaak in de Auto-, Moto- of Fietsensector:

 • De naambekendheid van het franchisenetwerk : Auto 5, Midas, Blauwe olifant, … al deze franchisenetwerken in de Auto-, Moto- en Fietsensector genieten een grote zichtbaarheid dankzij promotie op provinciaal of nationaal niveau.
 • Het commercieel netwerk : De franchisenemer profiteert van de tarieven die door het centrale inkoopkantoor van de franchisegever worden bedongen, alsmede van haar logistieke kracht. De marketing- en communicatiekosten worden door het gehele netwerk gedragen.
 • De vernieuwing  : U profiteert van de studies en technische ontwikkelingen die door de franchisegever zijn ontworpen, getest en doorgegeven. U bespaart tijd en vermindert het financiële risico.
 • Professionalisme: U krijgt opleidingen inzake verkooptechnieken, bedrijfsbeheer, innovaties en technische kennis, alsook kennis inzake commercieel beheer.
 • Begeleiding : U krijgt advies: een sectorverantwoordelijke volgt u tijdens uw hele activiteit. Als vaste adviseur begeleidt en ondersteunt hij u bij het bepalen van uw omzetdoelstellingen en neemt hij deel aan de animatie en opleiding van uw team en aan de op te zetten lokale communicatie.

Kenmerkend voor de Auto-, Moto-, en Fietssector

In België zijn er ongeveer 1,5 miljoen voertuigen. Een echt potentieel! Als u in de automobielindustrie aan de slag gaat, is de kans klein dat u zonder werk komt te zitten. De automobielindustrie omvat een heel scala van diensten: verkoop, onderhoud, reparaties, accessoires, verhuur, enz. Bovendien geven de Belgen in tijden van crisis de voorkeur aan het onderhoud van de auto die zij reeds bezitten, vandaar de kansen in de opening van een autocentrum in franchising.

Wilt u een autocentrum beheren door uw eigen zaak te beginnen? Toetreden tot een franchisenetwerk in de Auto-, Moto- of Fietsensector is een oplossing om uw project te verwezenlijken.  Vandaag de dag zijn veel franchiseconcepten in de Auto-, Moto- of Fietsensector op zoek naar gemotiveerde franchisenemers die bereid zijn volledig te investeren in het beheer van hun verkooppunt.

Wilt u uw franchiseformule op deze pagina toevoegen ?

Maak uw franchiseconcept bekend in België en werf nieuwe partners aan via een advertentie op onze website

 

Adverteren op deze website