Homepage / Al het nieuws / ERA HQ opent nieuw hoofdkantoor in historisch pand in Sint-Niklaas

Presse

ERA HQ opent nieuw hoofdkantoor in historisch pand in Sint-Niklaas

ERA Sint Niklaas

Na drie jaar renovatiewerken is Huis Myle in ere hersteld.

Te midden van het levendige stadscentrum van Sint-Niklaas, aan de Grote Markt, is de historische woning Huis Myle in ere hersteld. Na een renovatietraject van drie jaar, vestigt het franchisenetwerk ERA HQ haar hoofdkantoor in de voormalige woning van de familie Myle. Het historische karakter van het herenhuis is bewaard, het pand is een pak energievriendelijker geworden en aangevuld met de modernste technieken die voor alle comfort moeten zorgen. “Als marktleider is dit een pand dat op het grootste marktplein van België de uitstraling kan overbrengen naar klanten en partners”, klinkt het.

Na een renovatietraject van drie jaar, kan ERA HQ haar intrek nemen in het statige herenhuis Huis Myle op de Grote Markt in Sint-Niklaas. Na een leegstand van bijna twee decennia besliste Johan Krijgsman, CEO van ERA, de bekende vastgoedmakelaar, samen met Kevin Verlaeckt van projectontwikkelaar Yxilon en Kurt Pinoy van IT-bedrijf Premium Plus te investeren in dit historische pand en het in ere te herstellen.

Krijgsman en Verlaeckt zijn niet aan hun proefstuk toe. Huis Myle is al het derde bekende pand in Sint-Niklaas dat ze een nieuwe toekomst geven. Zo is op de hoek van de Kalkstraat en Lodewijk De Meesterstraat de bouw van de nieuwe residentie De Groenen sinds twee jaar helemaal opgeleverd en bewoond. Van 1896 tot 2008 was daar de bekende winkel IJzerwaren Penneman gevestigd. Ook dat pand stond al jaren leeg. Nog bekender is het statige herenhuis in de Sacramentenstraat dat Krijgsman en Verlaeckt kochten en er een franchisevestiging Balls & Glory in onderbrachten.

“Kevin en ik zijn beiden van Sint-Niklaas. Wanneer we hier rondlopen worden we getriggerd door de mooie statige panden die helaas soms al lang leegstaan. Wanneer we zo een pand tegenkomen bekijken we de opportuniteiten die het heeft. Zien we mogelijkheden dan zullen we die huizen in ere herstellen. Zo is het ook met Huis Myle gegaan. Al hebben we hier ons huiswerk wel heel grondig gemaakt. Na een jaar onderzoeken en besprekingen met de stad en erfgoed welke mogelijkheden hier lagen, durfden we de sprong wagen.”