Homepage / Al het nieuws / 2022 was een geslaagd jaar voor de expansie van Jumbo in België

Presse

2022 was een geslaagd jaar voor de expansie van Jumbo in België

Jumbo

Het jaar 2022 was zeer gunstig voor de expansie van Jumbo in België.

De Nederlandse supermarktketen opende hat afgelopen jaar tien nieuwe winkels in België. En om het jaar af te sluiten opende woensdagochtend Jumbo nog  z’n 27ste winkel, in de Limburgse stad Sint-Truiden.

Een franchisewinkel

De opening van Jumbo Sint-Truiden, de zevende winkel in de provincie Limburg voor de foodretailer, is meteen de laatste voor dit jaar. De supermarktketen slaagde er in 2022 in om tien nieuwe winkels te openen in België, en klokt daarmee af op 27. Concurent Albert Heijn opende dit jaar negen Belgische winkels en heeft er nu 74. Beide ketens mikken op 100 winkels in Vlaanderen, maar de expansieplannen lopen hier en daar vertraging op door lastige vergunningsprocedures.

Het nieuwe franchisewinkel van Jumbo bevindt zich aan de Luikersteenweg, een invalsweg net buiten het centrum, op een locatie waar zich leegstaande panden bevonden van garage Midas en keukenbouwer Grammen-Lux. De winkel is ongeveer 1.700 m² groot en heeft vijftig medewerkers. Hij wordt uitgebaat via een franchiseovereenkomst door de zelfstandige ondernemers Jean-Jacques Schols en Helena Giets.

Bron: Retail Detail