Homepage / Al het nieuws / 21 nieuwe Delhaize-supermarkten in franchise

Presse

21 nieuwe Delhaize-supermarkten in franchise

Delhaize

Delhaize heeft een nieuwe lijst van supermarkten onthuld die binnenkort in franchise zullen uitgebaat worden, verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Deze aankondiging brengt het aantal winkels dat al een franchisenemer heeft gevonden op 72.

Maandag maakte supermarktketen Delhaize bekend van nog eens 21 winkels binnenkort door zelfstandige ondernemers- franchisenemers– zullen worden beheerd. De winkels in kwestie zullen hun exploitatiemodel veranderen “tussen februari en mei 2024”, aldus woordvoerster Karima Ghozzi van de keten. Ze voegt eraan toe dat er “niets zal veranderen voor het personeel”. Van de 21 nieuwe kopers zijn er 11 die al franchisenemer zijn van één of meerdere Delhaize-winkels, terwijl 6 voormalige werknemers zijn. Slechts 4 van de nieuwe franchisenemers werken voor het eerst samen met de supermarktketen.

Tussen rust en spanning

Deze vierde golf van aankondigingen sinds augustus brengt het aantal supermarkten dat al een franchisenemer heeft gevonden op 72 van de 128 geïntegreerde winkels die de keten in franchise wil gaan uitbaten, oftewel 56% van de portefeuille. Vijftien van deze winkels zijn al onder nieuw management geopend. Op 10 oktober opende de eerste franchisewinkel zijn deuren in Denderleeuw, zonder dat er iets bijzonders werd gemeld. De volgende dag was het de beurt aan de eerste winkel in Wallonië, in Châtelet, om zijn eerste klanten te verwelkomen, een overdracht die eveneens vlekkeloos verliep. Sindsdien zijn er dertien andere winkels in franchising geopend, over het algemeen in een rustige sfeer.

Bron: Gondola