Homepage / Al het nieuws / Burger King opening in Mechelse Bruul

Presse

Burger King opening in Mechelse Bruul

Burger King Mechelen

Op woensdag 15 maart opende een nieuw franchiserestaurant van Burger King in de Bruul in Mechelen zijn deuren voor het publiek. Om zeker te zijn dat alles vlot werkt, draaide het restaurant maandag al even proef met gesloten deuren. “Zo’n crashtest doen we altijd, maar we hebben er alle vertrouwen in”, zegt Bieke Van de Brandt, zelfstandig uitbater van het hamburgerrestaurant.

Met de opening van Burger King is er voor het eerst in lange tijd opnieuw een hamburgerrestaurant in de bekendste winkelstraat van Mechelen. Franchisenemer Bieke Van den Brandt runt in de provincie Antwerpen al verschillende fastfoodrestaurants. De Mechelse Burger King is na de vestiging op de Liersebaan in Zandhoven voor haar de tweede.

Burger King Mechelen

“Zelf ben ik afkomstig van Kasterlee en Mechelen is nieuw voor mij, maar ik kijk er naar uit. De charme van de Bruul is mening shopper natuurlijk bekend. We verwachten dat veel passanten de weg vinden naar ons restaurant, zeker ook studenten.

132 zitplaatsen

In het compleet nieuwe restaurant, ooit een sportwinkel van United Brands, is er plek voor 132 klanten. “Wij werken met acht digitale schermen om te bestellen, maar we zorgen wel voor bediening aan tafel. Leuk zijn ook onze twee Coca-Cola Freestyle machines. Door enkele drukken op het scherm kan je meer dan honderd smaken combineren in je frisdrank”, zegt Bieke.

Voor haar is het restaurant in Mechelen het eerste in een binnenstad. “Toen we de vraag kregen om hier te investeren, heb ik niet lang getwijfeld. In eerste instantie wist ik nog niet dat dit een vestiging zonder drive-in zou worden. Dat vraagt een iets andere organisatie. Zo zetten we ’s avonds in op thuislevering”, legt Bieke uit.

Zestig medewerkers

In Burger King Mechelen gaan zo’n zestig mensen aan de slag, twintig personeelsleden en een veertigtal studenten. “Het lijdt geen twijfel dat ook bij de Maneblussers onze geliefde Whopper vlot over de toonbank zal schuiven. Ons team staat te popelen om klanten op hun wenken te bedienen”, zegt Bieke.

“We kijken er enorm naar uit om de eerste klanten te ontvangen op deze unieke locatie.”

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Burger King, klik hier.