Homepage / Al het nieuws / CAVAVIN kondigt expansie naar Vlaanderen aan

Presse

CAVAVIN kondigt expansie naar Vlaanderen aan

Cavavin

De Franse wijnwinkelformule CAVAVIN heeft bij monde van haar algemeen directeur  Olivier Mermuys bekend gemaakt uit te willen breiden naar Nederland en Vlaanderen. CAVAVIN is marktleider in Frankrijk, is actief in 11 landen en heeft wereldwijd meer dan 170 franchisenemers. 

‘CAVAVIN is een grote familie die wijnhandelaren en wijnbouwers bij elkaar brengt.’, aldus Paul Las van Bennekom die de formule in Nederland en Vlaanderen wil uitrollen. ‘Wij werken al lange tijd samen met 300 exclusieve wijnbouwers. De wijnen van CAVAVIN zijn niet verkrijgbaar in de supermarkt en dankzij de nauwe samenwerking met de wijnbouwers is er meer marge voor de wijnhandelaar’.

CAVAVIN positioneert zich als een soft franchiseformule. De franchisegever faciliteert en ondersteunt de franchisenemer weliswaar op tal van gebieden maar toch biedt CAVAVIN de ondernemer graag veel vrijheid. Las van Bennekom: ‘Onze filosofie is dat je de ondernemer de vrijheid moet geven om de formule aan te passen naar de lokale markt en aan zijn klanten. Vandaar kan hij of zij 30% van het assortiment ‘vreemd’ inkopen. Niet dat dit echt verleidelijk is, het eigen assortiment is uitgebalanceerd en levert meer marge op.  Ik kan mij voorstellen dat alleen al de wetenschap dat het kan en dat die vrijheid er is, het plezier in het ondernemen een stuk groter maakt. Wij willen het meedenken van de ondernemer juist stimuleren en daar bieden we dan ook de ruimte voor.’