Homepage / Al het nieuws / Christophe Garcia nieuwe directeur Match Smatch België

Presse

Christophe Garcia nieuwe directeur Match Smatch België

Christophe Garcia Smatch

De identiteit van de opvolger van Jean-Marc Van Cutsem aan het hoofd van de franchiseformules Match Smatch België en Delfood is gekend. Christophe Garcia, vandaag CEO van Match Luxemburg, begint op 1 juli. 

Na het vertrek van Jean-Marc van Cutsem op 1 juni nam Louis Bouriez tijdelijk de leiding over van Match Smatch Belgique en Delfood. Hij is een lid van de aandeelhoudersfamile. De groep louis delhaize, in handen van Ludovic Holinier, heeft niet gewacht om een nieuwe algemeen directeur aan te stellen voor zijn Belgische franchisewinkels. Hij werd intern gevonden: Christophe Garcia (49), die sinds 2018 de leiding heeft over Match en Smatch Luxemburg, waar hij verantwoordelijk was voor een nieuw project dat draaide rond vers en grotere onafhankelijk van de keten.

Zijn carrière in de retail startte met een periode van 8 jaar in de directie van supermarkten in de Parijs regio, waarna hij regionaal directeur werd bij de groep Auchan en bij de groep louis delhaize belandde, waar hij sindsdien bleef. Vooraleer hij de leiding nam over de activiteiten in Luxemburg en nu België, werkte hij in 2009 bij de Supermarchés Match in het noorden van Frankrijk als regionaal, waar hij met succes e-commerce lanceerde. In 2014 werd hij exploitatiedirecteur Match France, terzelfdertijd was hij directeur vers vanaf 2017.

“Door deze aanstelling bevestigt de Groep louis delhaize zijn ambitie om zijn aanwezigheid op de Belgische markt te bestendigen en de wil om de transformatie van zijn verschillende ondernemingen verder te zetten, rekening houdend met de economische context en de uitdagingen waar de retailsector in België voor staat”, meldt de groep, die meegeeft dat de aanstelling van Christophe Garcia ingaat vanaf 1 juli.

Bron : Gondola