Homepage / Al het nieuws / Concurrentiewaakhond buigt zich over overname Mestdagh door Intermarché

Presse

Concurrentiewaakhond buigt zich over overname Mestdagh door Intermarché

Mestdagh Intermarché

Europa vraagt de Belgische mededingingsautoriteit een kijkje te nemen naar de geplande overname van voormalig Carrefour-franchiseverkooppunten by Mestdagh door Intermarché. Er ontstaat zo namelijk een nieuwe grootmacht op de Belgische foodmarkt.

Onderzoek naar machtspositie

De Belgische mededingingsautoriteit moet op vraag van de Europese Commissie onderzoeken wat de impact wordt van de acquisitie op het supermarktlandschap, zowel op lokaal als op nationaal niveau.

Wellicht zal de vraag vooral zijn of Intermarché en Mestdagh samen in sommige Waalse gemeenten geen te grote machtsconcentratie krijgen, aangezien beide spelers al goed vertegenwoordigd zijn in het Waalse landsgedeelte. Het mededingingsonderzoek is een normale en vaste stap in het overnameproces, waarvoor de overnamepartijen met de concurrentiewaakhond samenwerken.

In Belgische handen

“Na een inleidend onderzoek was de Europese Commissie van oordeel dat de BMA het best geplaatst was om deze fusie in haar geheel te onderzoeken, aangezien zij alleen betrekking heeft op het Belgische grondgebied, alsook gelet op de ervaring van de BMA in deze sector,” verklaart de Belgische autoriteit volgens La Libre.

Mestdagh maakte de overname op 1 maart van dit jaar bekend, nadat het eerder liet weten afscheid te nemen van Carrefour als franchisepartner. In Wallonië groeit Intermarché zo uit tot een belangrijke supermarktspeler, terwijl de concurrentie flink uitdunt: Mestdagh telt 87 supermarkten, Intermarché België had er zelf al 78. Intermarché plant bovendien de helft van zijn bestaande winkels uit te breiden.

Of de overname dus finaal groen licht krijgt, en onder welke voorwaarden, ligt nu in handen van de Belgische concurrentiewaakhond en hangt af van het verdere onderzoek.

Bron: Retail Detail

Top 3 des derniers articles