Homepage / Al het nieuws / De franchiseformule Belchicken is goed op weg in Vlaanderen

Presse

De franchiseformule Belchicken is goed op weg in Vlaanderen

Belchicken

Belchicken is een Belgisch-Turkse fastfoodketen die zich specialiseert in het serveren van gefrituurde kip, in alle geuren en kleuren. De kip wordt gepaneerd en daarna gefrituurd. In het deeg zit een speciale en geheime kruidenmix.

De Belchicken franchisevestiging in Heist-op-den-Berg

In de Bergstraat in Heist-op-den-Berg is nog net voor de feestdagen Belchicken geopend. De Belgische restaurantketen gespecialiseerd in gefrituurde kipgerechten opende er de 37ste vestiging.

De troef van de franchiseketen Belchicken is  de ter plaatse gemarineerd en klaargemaakt. Hun meest populaire keuze is de Chef’s Choice, waarbij de klanten vier soorten kip krijgen met frietjes, saus en een drankje voor 10,90 euro. Maar ze hebben ook een uitgebreide kaart met burgers, buckets, salades en desserts. Er zijn ook opties met rundvlees en vegan.

Een heel breed publiek

De bedoeling van de franchiseketen Belchicken is dan ook om een heel breed publiek aan te trekken. “Sommige merken focussen vooral op een jong publiek. Wij richten ons niet alleen op de jeugd. We willen hier mensen aantrekken van jong tot oud, over alle leeftijden. Als de opstartfase achter de rug is, willen we in Heist trouwens ook ontbijt aanbieden. En onze klanten kunnen hier evengoed terecht om alleen iets te drinken”, vertelt Ismail.

Voor de inrichting wordt bij Belchicken gekozen voor een restaurantgevoel. “We leggen de lat hoog en dat werkt. De klanten zijn onder de indruk van de inrichting, ze vinden dat het hier aangenaam vertoeven is. We gaan echt voor die warme restaurantuitstraling: we hebben in onze zaken comfortabele stoelen, aangepast licht, mooie kleurrijke muren enzovoort.”

Snelle groeier

Een achttal jaar geleden werd in Gent het eerste filiaal geopend. De vestiging in Heist-op-den-Berg was aangekondigd als de 33ste in de rij, maar uiteindelijk duurde het iets langer voor de zaak kon openen en is het nu de 37ste vestiging.

“Het is van Quick geleden dat er nog een fastfoodketen zo snel is gegroeid. Dat is uniek in vijftig jaar. Tegen 2025 willen we 120 restaurants hebben. We gaan er de komende tijd drie per maand openen. In Heist-op-den-Berg was er nog geen vergelijkbare zaak, dus was dit een aantrekkelijke plaats om een volgende franchise te vestigen. We hopen dat we als Belgisch merk snel een vast adresje kunnen worden van de Heistenaars.”

Belchicken strijkt ook neer in Roeselare

De vergunning voor het restaurant in de Ooststraat is inmiddels binnen. Normaal gezien zal eind februari, begin maart zal hier de tweede zaak in West-Vlaanderen openen.

Een derde franchiseverkooppunt in Gent

Op de Vrijdagmarkt is ook een nieuw adresje geopend voor de liefhebbers van gefrituurde kip: Belchicken. Voor de bekende fastfoodketen is het ondertussen de derde vestiging in de stad.

De fastfoodketen opende zijn eerste vestiging in 2014 in de Overpoortstraat. Het concept sloeg aan en ondertussen telt de keten al meer dan dertig restaurants verspreid over België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. De Belchicken op de Vrijdagmarkt is de derde zaak in Gent.

Naast de gefrituurde kip kunnen liefhebbers van fastfood er ook verschillende andere gerechten eten: nuggets, tenders, wings, maar ook onion rings, mozzarella sticks, chili cheese. Afsluiten kan met desserts zoals tiramisu en chocolademousse.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Belchicken, klik hier.