Homepage / Al het nieuws / Delhaize start dit najaar met franchisering filialen

Presse

Delhaize start dit najaar met franchisering filialen

Delhaize

Nog dit jaar zal Delhaize de eerste geïntegreerde filialen overdragen aan zelfstandige ondernemers. Gesprekken lopen met wel 400 overnamekandidaten. De retailer komt ook met bijkomende garanties en een premie voor de winkelmedewerkers.

400 kandidaat-overnemers

Dit najaar zal Delhaize de eerste geïntegreerde supermarkten overdragen aan zelfstandige franchisenemers. Er zijn meer dan 400 kandidaat-overnemers voor de 128 supermarkten. Voor elke winkel is er tenminste één kandidaat en voor 90% van de supermarkten minstens twee, zegt de supermarktketen. De gesprekken met deze potentiële kandidaten gaan verder. Delhaize wil de tijd nemen om de juiste kandidaat te selecteren voor elke winkel.

Wat voor winkelmedewerkers

Het Toekomstplan stond maandagochtend als agendapunt op de gewone ondernemingsraad bij Delhaize.

In een persbericht bevestigt Delhaize nogmaals de belangrijkste begeleidingsmaatregelen die op de tafel liggen, zoals het behoud van alle loon- en arbeidsvoorwaarden voor winkelmedewerkers, het behoud van tijdskrediet (Delhaize zal het verschil bijpassen), en de garantie om alle 128 supermarkten open te houden tot eind 2028. Winkelmedewerkers krijgen een premie van 1.500 euro, verhoogd met 100 euro per jaar anciënniteit. Voor een voltijdse medewerker met zeventien jaar anciënniteit betekent dit dus een premie van 3200 euro.

Ook doet de retailer een verbeterd voorstel voor de ontslagpremie van medewerkers die getroffen worden door de herstructurering op het hoofdkantoor. De intentie blijft om het aantal vertrekken tot een minimum te beperken.

Duidelijk lijkt wel dat Delhaize zijn franchiseringsplannen gewoon kan doorzetten, zodra de opzegperiode voor de lopende cao winkelorganisatie afloopt. Enkele weken geleden kondigde ook Intermarché aan dat de eerste zestien winkels van Mestdagh op 1 juli overgaan naar zelfstandige uitbaters.

Bron: retaildetail

Top 3 des derniers articles