Homepage / Al het nieuws / Delhaize start met selectie van franchisenemers voor 128 filialen

Presse

Delhaize start met selectie van franchisenemers voor 128 filialen

Delhaize franchise

Delhaize houdt vast aan haar toekomstplan en begint binnenkort al met de selectie van kandidaat-franchisenemers voor de 128 geïntegreerde filialen.

“De enige optie”

Het op 7 maart voorgestelde toekomstplan is volgens de retailer “de enige optie om in de 128 supermarkten opnieuw aan te knopen met een positieve evolutie van de volumes en het zakencijfer.”

Het zelfstandige model, de expansie via franchising, heeft volgens de directie de voorbije jaren haar sterktes bewezen in 80% van het winkelnetwerk. Al 200 kandidaten hebben zich gemeld voor de overname van de filialen. Dat bewijst dat de interesse in de 128 winkels groot is: binnenkort begint het bedrijf dan ook met een eerste selectie van mogelijke overnemers. “Specifiek zijn we op zoek naar ondernemers uit de retailsector die gepassioneerd zijn door de samenwerkingsdynamiek in het hart van Delhaize.”

Verdere acties

De retailer benadrukt nogmaals dat de zowat 9.000 winkelmedewerkers hun hun huidige loon- en arbeidsvoorwaarden zullen behouden, zonder beperking in de tijd. Voor hen blijft de werkweek van 36 uur behouden en ze zullen enkel op vrijwillige basis op zondag moeten werken. Winkelsluitingen zijn niet aan de orde.