Homepage / Al het nieuws / Een nieuw hoofdkantoor voor het franchisenetwerk Brico

Presse

Een nieuw hoofdkantoor voor het franchisenetwerk Brico

Brico

Het franchisenetwerk Brico verhuisde op 29 juni naar een gloednieuw hoofdkantoor. De medewerkers verhuizen amper twee kilometer van hun vorige werkplek vandaan, maar er is nu ook een magazijn en testlabo.

Plaats om te proberen

Het hoofdkantoor van het franchisenetwerk Brico in België is voortaan te vinden langs de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden, op het bedrijvenpark ‘West Gate’. Dat maakt de doe-het-zelfketen bekend in een persbericht. Vandaag verhuizen alle kantoormedewerkers van Brico, Brico Plan-it en Brico City naar de nieuwe locatie, ook al bevindt die zich op amper twee kilometer van het vorige hoofdkantoor.

Het gaat weliswaar om een gloednieuw pand, waar ook meer ruimte is voor andere functies. Zo is er vanaf nu een winkellaboratorium, waar Brico nieuwe winkelconcepten en -snufjes kan uitproberen, en een magazijn te vinden. “Naast een nieuwe werkomgeving, werd ook meteen het startschot gegeven voor een vernieuwde manier van werken, aangepast aan de post-pandemische realiteit”, zegt de keten zelf. Er zijn enkel nog ‘flex desks’ beschikbaar, aangezien alle werknemers tot drie dagen per week thuis mogen werken.

Duurzaam voorbeeld

Als doe-het-zelfretailer wil Brico bovendien het duurzame voorbeeld geven. Het pand is een BEN-gebouw (bijna-energieneutraal) en de keten koos voor de afwerking liefst voor circulaire ‘Cradle-to-Cradle’-materialen, die na een eerste gebruik opnieuw een grondstof worden voor een volgend product. “Als doe-het-zelfspecialist moeten we mee zijn met de laatste ontwikkelingen op de markt. Onze nieuwe kantoren waren dan ook het perfecte project om onze kennis in praktijk om te zetten”, aldus HR Director Rudi Schautteet.

Het nieuwe hoofdkantoor heeft een totale oppervlakte van 5.043 vierkante meter. In totaal zijn er 264 werkplekken en 150 parkeerplaatsen.

Voor meer informatie over het franchiseconcept van Brico en Brico City , klik hier.