Homepage / Al het nieuws / Eerste Jumbo-franchisenemer getuigd

Presse

Eerste Jumbo-franchisenemer getuigd

Jumbo franchisenemer

Sebastien Sintobin opende vorige week een Jumbo supermarkt in Lauwe, bij Kortrijk. Samen met zijn vrouw is hij de eerste Belgische franchisenemer van de Nederlandse keten. “Het wordt een avontuur, dat staat vast.”

Sebastien Sintobin en zijn vrouw mogen zich vanaf donderdag de eerste Belgische franchisenemers van Jumbo noemen. “Het was niet makkelijk om de beslissing te nemen, maar we denken dat het de juiste stap is. Het was vooral voor onze klanten heel moeilijk. Toen bekend werd dat Select zou verdwijnen, was het voor velen een bom die insloeg. Echt, ik schrok daar van. Velen konden maar niet wennen aan het idee dat we er niet meer zouden zijn. Veel mensen hier zijn opgegroeid met de winkel, ze kennen iedereen die er werkt al van jongs af aan.” 

Het verhaal van Select begon in 1969, het jaar waarin Noë en Leon Stichelbaut een kleine cinemazaal in Lauwe (bij Kortrijk) ombouwden tot een buurtwinkel. In vijf decennia bouwde de familie een winkel uit die deel uitmaakte van het dorp. “Ik stapte zelf tien jaar geleden in het bedrijf, in december 2011, maar mijn schoonmoeder en mijn vrouw Céline werkten toen natuurlijk al heel lang in het bedrijf. Céline is erin opgegroeid. Ze speelde tussen de rekken van de winkel. Céline is Select, zo simpel is het. Het is haar leven. Het was emotioneel heel moeilijk om er afscheid van te nemen, zeker voor haar en haar moeder, maar toen Jumbo bij ons aanklopte, waren we vrij snel overtuigd dat het iets was voor ons. Ik ben 33 jaar, mijn vrouw 30 jaar. Het was voor ons het moment om ons af te vragen: willen we dit nog dertig jaar blijven doen? We zaten onder de vleugels van Alvo, een enseigne waar we heel tevreden over zijn, maar het was tijd voor iets anders.”

Bron: Gondola