Homepage / Al het nieuws / Eerste Louis Delhaize Open Market geopend in Gembloux

Presse

Eerste Louis Delhaize Open Market geopend in Gembloux

Louis Delhaize

Op twee locaties test de groep Louis Delhaize een vernieuwende supermarktformule die ‘shoppen’ onderscheidt van ‘kopen’ en die duurzaamheid wil verzoenen met prijs. De eerste pilootwinkel opende op dinsdag 12 juli in Gembloux, de tweede volgt vrijdag in ’s-Gravenbrakel.

Grondige oefening

De groep Louis Delhaize zet door met de ombouwoperatie die alle Match en Smatch-franchisewinkels in België onder de Louis Delhaize-vlag moet brengen. Een eerste pilootwinkel van de nieuwe formule voor de grotere supermarkten opende dinsdag in Gembloux. Vrijdag opent er al een tweede, in ’s-Gravenbrakel. Voorlopig gaat het nog om een test: een echte uitrol volgt pas na een grondige evaluatie van het concept.

De retailer maakte een grondige oefening en ontwikkelde het nieuwe concept op basis van rondetafelgesprekken met klanten en medewerkers. Dat resulteerde in een formule die zich wil onderscheiden van andere supermarkten, onder andere door ‘runshoppen’ en ‘funshoppen’ uit elkaar te halen. Duurzaamheid en transparantie zijn een belangrijke focus, maar anderzijds zet de retailer ook stappen op het vlak van prijs en promotie.

Sabine Muller, exploitatiedirecteur, is de enthousiaste bezieler van het nieuwe concept samen met marketingdirecteur Stéphane Genicot.

Louis Delhaize

Shoppen versus kopen: de nieuwe formule Louis Delhaize Open Market maakt een interessante oefening in Gembloux. Het accent ligt meer dan ooit op differentiatie, transparantie en duurzaamheid, maar ook prijs en promo spelen hun rol.

Louis Delhaize

Wat de verdere ambities zijn met dit concept? Dit is een eerste test, van een echte uitrol is voorlopig geen sprake, ook al was het oorspronkelijke plan dat alle 55 Smatch en 35 Match franchisewinkels zouden worden omgebouwd tegen eind 2025. De formule zal eerst grondig worden geëvalueerd. Maar dat wil niet zeggen dat ze intussen stilstaan. Er liggen plannen klaar voor winkelverbouwingen begin 2023 en ze bouwen ook enkele Smatch franchiseverkooppunten om naar Louis Delhaize. Dus eind dit jaar zal Louis Delhaize toch al een tiental winkels vernieuwd hebben onder hun vlag.

Bron: Retail Detail