Homepage / Al het nieuws / Franchisector ziet potentieel voor 1.500 extra jobs in Vlaanderen

Presse

Franchisector ziet potentieel voor 1.500 extra jobs in Vlaanderen

Franchising Belgium Day

De franchisesector ziet potentieel voor 1.500 nieuwe jobs in Vlaanderen. Dit jaar gaat de sector namelijk op zoek naar een 75-tal franchisenemers om nieuwe vestigingen te openen of om bestaande zaken over te nemen in Vlaanderen. Dat blijkt uit een rondvraag bij de franchiseconcepten die deelnamen aan de Franchising Belgium Day.

Franchising Belgium Day

Het belooft een mooi jaar te worden voor de franchisesector als we de bevraging van de Belgische Franchise Federatie bij 23 deelnemende concepten aan de Franchising Belgium Day mogen geloven. Uit de enquête blijkt namelijk dat de deelnemende concepten, goed voor in totaal ruim 1.200 winkels, horecazaken of kantoren in Vlaanderen, dit jaar zo’n 75 vestigingen in Vlaanderen willen openen. Dat komt neer op ruim 1.500 extra jobs. “De voorbije coronaperiode heeft de interesse in franchiseconcepten sterk aangewakkerd. Velen werden voorzichtiger om hun eigen zaak te beginnen en kiezen daarom voor een franchiseformule. Deze hebben hun succes al bewezen en bouwden al een sterke reputatie uit.

Franchisenemers kunnen, zeker in een crisisperiode maar ook daarbuiten, niet alleen terugvallen op de steun van een breder netwerk, maar ze kunnen ook gebruikmaken van de kennis, marketingkanalen, logistieke ondersteuning, … van de formule. Dit alles speelt onze sector in de kaart,” aldus Carine Janssens, woordvoerder van de Belgische Franchise Federatie. Vorige donderdag vond de Franchising Belgium Day voor Vlaanderen plaats waar geïnteresseerde franchisenemers en franchiseformules met expansieplannen elkaar konden ontmoeten. Dit jaar tekenenden er 23 franchisegevers present, waaronder Jumbo, Leonidas, Carrefour Express, Midas en O’Tacos.  De Franchising Belgium Day voor Wallonië en Brussel staat gepland in oktober.

Voor meer info klik hier.