Homepage / Al het nieuws / Franchisenetwerk hypotheek.winkel het nieuwste lid van de BFF

Presse

Franchisenetwerk hypotheek.winkel het nieuwste lid van de BFF

Hypotheek.winkel, het adviesbureau dat hypothecaire kredieten bij 25 verschillende banken vergelijkt, is het nieuwste lid van de Belgische Franchise Federatie. Het franchisenetwerk wil in de komende jaren sterk groeien. Niet alleen in het aantal winkels, maar vooral in een verdubbeling van het aantal hypotheek.experten. Ook wil de onafhankelijke kredietbemiddelaar op termijn de Franstalige Belgische markt veroveren. Daar kan hun BFF-lidmaatschap hen zeker bij helpen. “Het momentum is er: de vraag naar betaalbare hypothecaire leningen was in deze coronatijden nog nooit zo groot. Vooral voor jongeren werd het moeilijker om hun droomwoning te kunnen kopen, en daar kunnen wij hen bij helpen,” zegt David Geerts, CEO van hypotheek.winkel. 

Hypotheek.winkel werd 20 jaar geleden opgericht en maakte een snelle groei door. Vandaag telt het franchisenetwerk 75 winkels in Vlaanderen en mag het zich de grootste onafhankelijke kredietbemiddelaar van ons land noemen, met meer dan 1 miljard aan bemiddelde leningen op jaarbasis. De hypotheek.winkel-experten vergelijken voor hun klanten de tarieven van woonleningen bij 25 banken, en helpen hen met persoonlijk advies bij het maken van de beste keuze. En dit is niet altijd de lening met de laagste rentevoet. 

De beste hypothecaire lening bestaat niet alleen uit de laagste rentevoet, maar wel uit het beste totaalpakket op maat van onze klanten. Bij hypotheek.winkel begeleiden we zowel koppels, gezinnen, samenwonenden als alleenstaanden gratis tijdens de aanschaf van een woning. Als een goede coach nemen we hen mee door het brede aanbod aan hypothecaire leningen. Rekening houdend met de specifieke situatie en de wensen van onze klanten, vergelijken we transparant prijzen, gemak, voorwaarden en producten van elke bank van het land,” zegt David Geerts, CEO van hypotheek.winkel en ervaren hypotheek.expert.

Verdubbeling van het aantal hypotheek.experten

Een jaar geleden nam Vortex Capital Partners een belang in hypotheek.winkel met als doel om het franchisenetwerk te ondersteunen in zijn ambitieuze groeistrategie. Als eerste op de planning: een optimalisering van het winkelnetwerk met een ruime verdubbeling van het aantal werknemers op drie jaar tijd, van 100 naar zo’n 230 ‘hypotheek.experten’ of zo’n drie per winkel. “Voor jongeren die interesse hebben in de financiële wereld, vormen wij een aantrekkelijk alternatief voor de bankensector, in een sterk groeiende markt én dit dicht bij hun woonplaats,” zegt David Geerts.

In vergelijking met de ons omringende landen, is het groeipotentieel in België nog groot. In Nederland hebben onafhankelijke hypotheekverstrekkers al driekwart van de markt in handen, terwijl dit in ons land slechts 10 tot 15% is. Ook Duitsland en Frankrijk doen beter met zo’n 20 à 30% van de woonkredieten die via onafhankelijke makelaars verstrekt worden. Daarnaast trekt de markt ook sterk aan. “We merken dat de vraag naar betaalbare hypothecaire leningen nog nooit zo groot was als in de voorbije coronatijden. Vooral voor jongeren en alleenstaanden werd het moeilijker om een woning te kunnen kopen. Wij zijn als geen ander geplaatst om hen met de juiste begeleiding te helpen om hun droomwoning te bemachtigen,” zegt David Geerts.

Ook op het vlak van het aantal winkels in franchise wil hypotheek.winkel sterk groeien, maar op een termijn wil de kredietbemiddelaar zich hier niet vastpinnen. Wel zou iedereen op een kwartier tot twintig minuten rijden van zijn of haar woonplaats, een hypotheek.winkel moeten kunnen binnenstappen. En dit niet alleen in Vlaanderen, maar voor heel België.  “We geloven dat ons concept ook sterk kan aanslaan in Franstalig België en willen er vanaf volgend jaar onze eerste stappen zetten. Daarvoor zijn we nog op zoek naar franchisenemers. De expertise en het netwerk van de Belgische Franchise Federatie kan ons helpen om nog sneller te groeien in zowel Vlaanderen als Franstalig België,” besluit David Geerts.