Franchise JFG Clinic

Wat is JFG Clinic?

Schoonheid door technologie! JFG Clinic is een triaxiaal concept dat afslanken/silhouet, ontharen (duurzaam ontharen) en anti-aging diensten aanbiedt.

JFG Clinic, een merk van de Novi Group, is een high-end concept op de grens tussen esthetiek en geneeskunde.

Ons aanbod van het franchiseconcept JFG Clinic

Het concept JFG Clinic is aanwezig in drie sectoren: afslanken met gewichtsverlies en versteviging, permanente ontharing (ook wel ontharing genoemd) en anti-aging. Deze drie diensten zitten in de lift naarmate ze zich verder ontwikkelen en nieuwe liefhebbers bereiken.

De kracht van ons commercieel netwerk

 • Aantal franchiseverkooppunten : 34 centra waaronder 2 centra in België in UCCLE en Charleroi
 • Gemiddeld zakencijfer : 220 000€
 • Looptijd van het contract :  9 jaar
 • Persoonlijke bijdrage : 30 000€
 • Instapgeld : 15 000€
 • Franchise kost : 5% concept kosten met een minimum forfaitaire vergoeding en 2% communicatiekosten met een minimum forfaitaire vergoeding

2 in België

Aantal franchisevestigingen

220 000€

Gemiddeld zakencijfer

9 JAAR

Looptijd van het contract

30 000€

Persoonlijke bijdrage

 

15 000 €

Instapgeld

5% concept kosten  en 2% communicatiekosten 

Franchise vergoeding

Getuigenissen van franchisenemers

 

Els Van Genechten

Franchiseneemster (gerante) van Yves Rocher in Wijnegem

“Na 14 jaar met veel trots gewerkt te hebben in loondienst bij Yves Rocher heb ik de stap gezet om zelfstandig verder te werken. Deze overdracht liep heel vlot en met een goede begeleiding.

Het is fantastisch om een merk te vertegenwoordigen met een hele mooie visie over het milieu en echte topproducten. Het is een leuk bedrijf waar je steeds op kan steunen.

Ik kijk uit naar de toekomst om zo de winkel maar ook het instituut mee verder te laten groeien.”

Vanessa Bruyneels

Franchiseneemster (gerante) van Yves Rocher in Brasschaat

“Ik vind het heel fijn dat ik de kans heb gekregen om na bijna 4 jaar als franchiseneemster te kunnen starten.  Yves Rocher gelooft enorm in zijn mensen.  Als franchiseneemster word je nog enorm gesteund door jouw regioverantwoordelijke alsook Allo-franchise, It, boekhouding en dergelijke.  Zij staan altijd ter uw beschikking.  Ik ben trots om als franchiseneemster het merk Yves Rocher te mogen vertegenwoordigen.  YR heeft enorm veel respect voor de natuur en voor elkaar en het is nog steeds een heel sterk familiebedrijf en zijn in alles heel transparant.”

Céline Ledoux

Franchiseneemster (gerante) van Yves Rocher in Gerpinnes en in Charleroi en pure franchiseneemster van Yves Rocher in Auvelais

“Dankzij het merk Yves Rocher heb ik mijn dubbele jeugddroom kunnen verwezenlijken door drie winkels en schoonheidsinstituten over te nemen, met een uitstekende, reactieve ondersteuning en vooral een merk dat de planeet respecteert en altijd op het gezin gericht is.”

 

 

Nadia Amiai

Locataire-Gérante de 4 Yves Rocher à Bruxelles (Ixelles/ Westland/ La Chasse et Jette

“J’étais à la recherche d’un business dans lequel j’allais pouvoir m’investir et grandir professionnellement.

Yves Rocher m’a séduite grâce à sa double exploitation commerciale, un soutien marketing omniprésent qui anime au quotidien le commerce.

Sans oublier toutes les équipes supports qui nous aident dans l’aventure de l’entrepreneuriat et ce dès les premiers jours lors de la formation d’intégration qui m’a permis de démarrer mon commerce avec les bons outils.

Aujourd’hui je suis multi-exploitante et l’aventure ne fait que commencer.”

Geen nieuws op dit moment

In detail

Het is zeldzaam een franchiseconcept te vinden die esthetiek en diëtetiek combineert. Met onze drie-delige diensten bereiken we zowel mannen als vrouwen die zich zorgen maken over hun welzijn. Bij JFG Clinic gaat schoonheid over technologie. Dankzij de nieuwste technologieën kunnen wij onze klanten overtuigende resultaten geven.

Oprichting van de afslank concepten: 1985

Opening van het eerste afslankingscentrum in Valencia: 1986

Creatie van het merk JFG Clinic: 2017

1e franchisevestiging opening: 2018

Overname van de afslank concepten door de Novi-groep: 2019

Oprichting van JFG Dépil, een variant van JFG Clinic voor ontharing: 2020

40 centra geopend: 2022

We opteren niet voor een ideaal profiel, we accepteren alle profielen met ten minste één schoonheidsspecialiste om te ontharen. Een verlangen naar verkoop is een groot pluspunt.

 • Overdracht van handleidingen voor knowhow
 • Hulp bij marktonderzoek en statistieken over gebouwen
 • Hulp bij het vinden van een locatie
 • Analyse van de locatie van de toekomstige franchisenemer
 • Hulp bij het financieringsdossier
 • Volledige initiële opleiding van de verkoper in de processen
 • Voortdurende opleiding
 • Ondersteuning bij bezoeken ter plaatse
 • Marketingmateriaal wordt maandelijks verstrekt

Afslanken: 69% van de mensen is tijdens de pandemie aangekomen (enquête van Diffusis Frankrijk)

Ontharing: 6,5% groei verwacht in de komende jaren op de wereldwijde IPL-markt (uit de studie “Le marché de l’épilation définitive en France”).

Antiveroudering: 6,5% groei voor de komende jaren op de wereldmarkt (cijfer overgenomen uit “The anti-ageing products market […]”)

Het is dus op een onuitputtelijke markt van uiterlijk en welzijn dat JFG Clinic met zijn drie-delige activiteit het echte professionele en innovatieve antwoord geeft.

Nieuws in de kijker

Geen nieuws op dit moment

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF