Franchise Jumbo

Wat is Jumbo?

Ken jij Jumbo al? Wat ooit begon in 1921 met ondernemersfamilie Van Eerd en een groothandel in levensmiddelen, is uitgegroeid tot een van Nederlands grootste supermarktketens. Er is in die 100 jaar veel veranderd, maar ons doel blijft hetzelfde: 100% tevreden klanten.

Hoe we dat doen? Door de klant altijd op één te zetten. De beste service en het grootste assortiment aan lage prijzen: bij een Jumbo bezoek krijg je het allemaal! En wat blijkt? De succesformule van Jumbo werkt ook erg goed in België!

Ons aanbod van het franchiseconcept Jumbo

Jumbo zet de klant op nummer één. Zo zijn we groot geworden. Want mensen helpen zit ons in het DNA. Dat merk je in elke Jumbo winkel. Ook in België maken we boodschappen doen leuker, goedkoper en gemakkelijker. Eind 2019 openden we hier onze eerste winkels. En er is plaats voor nog meer Jumbo in het Belgische supermarktlandschap. Daarom zijn we op zoek naar supergemotiveerde franchisenemers. Ben jij een échte mensenhelper? Dan rollen we voor jou de rode loper uit.

De kracht van ons commercieel netwerk

 • Aantal franchiseverkooppunten : 10
 • Gemiddeld zakencijfer :
 • Looptijd van het contract : 10 jaar
 • Persoonlijke bijdrage : 500.000€
 • Instapgeld : Nihil
 • Franchise kost : Nihil

10 in België

Aantal franchisevestigingen

Gemiddeld zakencijfer

10 JAAR

Looptijd van het contract

500 000€

Persoonlijke bijdrage

 

Instapgeld

Franchise vergoeding

Getuigenissen van franchisenemers

 

Els Van Genechten

Franchiseneemster (gerante) van Yves Rocher in Wijnegem

“Na 14 jaar met veel trots gewerkt te hebben in loondienst bij Yves Rocher heb ik de stap gezet om zelfstandig verder te werken. Deze overdracht liep heel vlot en met een goede begeleiding.

Het is fantastisch om een merk te vertegenwoordigen met een hele mooie visie over het milieu en echte topproducten. Het is een leuk bedrijf waar je steeds op kan steunen.

Ik kijk uit naar de toekomst om zo de winkel maar ook het instituut mee verder te laten groeien.”

Vanessa Bruyneels

Franchiseneemster (gerante) van Yves Rocher in Brasschaat

“Ik vind het heel fijn dat ik de kans heb gekregen om na bijna 4 jaar als franchiseneemster te kunnen starten.  Yves Rocher gelooft enorm in zijn mensen.  Als franchiseneemster word je nog enorm gesteund door jouw regioverantwoordelijke alsook Allo-franchise, It, boekhouding en dergelijke.  Zij staan altijd ter uw beschikking.  Ik ben trots om als franchiseneemster het merk Yves Rocher te mogen vertegenwoordigen.  YR heeft enorm veel respect voor de natuur en voor elkaar en het is nog steeds een heel sterk familiebedrijf en zijn in alles heel transparant.”

Céline Ledoux

Franchiseneemster (gerante) van Yves Rocher in Gerpinnes en in Charleroi en pure franchiseneemster van Yves Rocher in Auvelais

“Dankzij het merk Yves Rocher heb ik mijn dubbele jeugddroom kunnen verwezenlijken door drie winkels en schoonheidsinstituten over te nemen, met een uitstekende, reactieve ondersteuning en vooral een merk dat de planeet respecteert en altijd op het gezin gericht is.”

 

 

Nadia Amiai

Locataire-Gérante de 4 Yves Rocher à Bruxelles (Ixelles/ Westland/ La Chasse et Jette

“J’étais à la recherche d’un business dans lequel j’allais pouvoir m’investir et grandir professionnellement.

Yves Rocher m’a séduite grâce à sa double exploitation commerciale, un soutien marketing omniprésent qui anime au quotidien le commerce.

Sans oublier toutes les équipes supports qui nous aident dans l’aventure de l’entrepreneuriat et ce dès les premiers jours lors de la formation d’intégration qui m’a permis de démarrer mon commerce avec les bons outils.

Aujourd’hui je suis multi-exploitante et l’aventure ne fait que commencer.”

In detail

 • Een eigen supermarkt met jou aan het roer.
 • Een boeiend leven, boordevol uitdagingen en groeikansen.
 • Advies, ondersteuning en begeleiding bij de ontwikkeling en exploitatie van je Jumbo.
 • Een sterke samenwerking met het hoofdkantoor in Brasschaat.
 • Duidelijke overeenkomsten en voorwaarden.
 • Een formule die ruimte geeft aan lokaal ondernemerschap.

Jumbo is een familiebedrijf uit het Nederlandse Veghel en bestaat al meer dan 95 jaar. Het bedrijf is ontstaan uit een groothandel in koloniale waren en is in 1921 opgericht. Het bedrijf bleef maar groeien. In 2009 werd Super de Boer overgenomen en in 2012 de supermarktketen C1000. Hierdoor werd Jumbo het tweede supermarktbedrijf van Nederland.

Begin 2016 heeft Jumbo de foodserviceformule La Place overgenomen. In 2018 werd ook een deel van EMTÉ overgenomen. Zo is Jumbo gegroeid van een regionale supermarktketen tot een leidende omnichannel retailer in Nederland.

Eind 2019 openen de eerste winkels in België haar deuren. In Pelt, Rijkevorsel en Lanaken worden de eerste Belgische Jumbo’s geopend. Jumbo ziet heel veel kansen in het Belgische supermarktlandschap. De klant hoeft bij Jumbo namelijk niet te kiezen tussen de beste service of een buitengewoon groot assortiment, of altijd lage prijzen. Bij Jumbo is alles inbegrepen.

Jij bent het wandelende visitekaartje van je eigen Jumbo. Zelfs na het betalen van de rekening verlaten jouw klanten de winkel met een brede glimlach. Die van jou is misschien zelfs nóg breder. Want het succes van je franchise bij Jumbo geeft je elke dag tonnen energie.

Wedden dat jouw klanten terugkomen? Voor jouw glimlach. Maar ook voor de artikelen in je Jumbo winkel. Want die breng je als franchisenemer met veel overtuiging aan de man en vrouw. Mét succes! Dat bewijzen je commerciële resultaten die vanaf dag één in de lift zitten.

 • Teamwork
 • Samen groeien

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF