Franchise point chaud

Wie is Point Chaud ?

Het franchisenetwerk Point Chaud is gespecialiseerd in Franse bakkerij, banketbakkerij en fastfood.  Point chaud biedt de directe of indirecte exploitatie van verkooppunten aan onder eigen naam, onder andere door middel van franchising of vrij huurbeheer of eigendom van fondsen.

Ons aanbod van de franchiseformule Point Chaud

Bent u op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging? Wilt u graag als zelfstandige werken? Wilt u zich met hart en ziel inzetten voor een boeiend project? Werkt u graag in teamverband? Steekt u graag de handen uit de mouwen?

Bij point chaud hoeft u geen standaardprofiel te hebben om franchisenemer te worden! Wij zijn op zoek naar gemotiveerde mensen met een passie voor bakkerij en zijn ervan overtuigd dat een verscheidenheid van profielen een verrijking is voor ons netwerk!

De kracht van ons commercieel netwerk

In de productieateliers van Point Chaud worden al onze bakkerij-, banket- en briocheproducten artisanaal gemaakt! Zo kunnen we al onze verkooppunten elke dag verse producten aanbieden, zodat we altijd het beste kunnen bieden!

  • Aantal franchiseverkooppunten : 14
  • Gemiddeld zakencijfer : Tussen 650.000€ en 850.000€
  • Looptijd van het contract : 9 jaren
  • Persoonlijke bijdrage : 20% van het totaal bedrag van de investering voor het handelsfonds
  • Instapgeld : 35.000€
  • Franchise kost : tussen 350.000€ en 450.000€

14

Aantal franchiseverkooppunten

+/- 750.000€

Gemiddeld zakencijfer

9 Jaar

Looptijd van het contract

20%*

Persoonlijke bijdrage

35.000€

Instapgeld

+/- 400.000€

Kosten Franchise 

Geen nieuws op dit moment


En détail

Een ruime keuze, een van onze troeven 

Point Chaud is gespecialiseerd in bakkerijproducten, viennoiserie, patisserie en broodjes en bieden een grote variatie aan producten aan. Krijg onze productprocessen in de vingers!

Kwaliteit, knapperigheid en versheid 

Om de kwaliteit, knapperigheid en versheid van onze producten te garanderen, kiezen we voor “het warme effect”, d.w.z. we bakken de hele dag door. Volg een opleiding bij ons en krijg de kunst van knapperig en zacht onder de knie!

Vakmanschap staat bij ons centraal

Onze teams maken al onze bakkerij-, patisserie- en briocheproducten op ambachtelijke wijze in onze productieateliers in Luik. Onderscheid van andere bakkers en bied uw klanten verse, ambachtelijke kwaliteitsproducten aan!

Een gezellige en comfortabele ruimte voor uw klanten 

Onze franchise verkooppunten zijn ruim en licht en zo ingericht dat uw klanten zich onmiddellijk thuis voelen. We zijn er namelijk van overtuigd dat gezelligheid en comfort er mee voor zorgen dat de klant een aangenaam moment bij ons beleeft.

Jaar + land van oprichting; 1980

Milestones
Het verhaal van point chaud begon in 1980 in Frankrijk. 13 jaar later zette het concept zijn eerste stappen op Belgisch grondgebied. Heel snel ontwikkelt het netwerk zich daar.

Onze visie voor de toekomst
Point chaud is voornamelijk actief in de Luikse regio met meer dan 50 verkooppunten en wil zijn ontwikkeling richten op heel Wallonië en voornamelijk in de provincie Henegouwen.

Bij point chaud zijn we op zoek naar gemotiveerde mensen die gepassioneerd zijn door ons beroep.

De belangrijkste kwaliteiten die we zoeken zijn:

  • Ondernemer met initiatief
  • Klantvriendelijk
  • Management en teamleiding
  • Overtuigd zijn van onze producten en concept

Bent u op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging? Wil je zelfstandig ondernemer zijn? Wilt u zelf investeren en betrokken raken bij een professioneel project? Stel je teamwerk op prijs? Bent u op zoek om op het terrein te werken? Aarzel niet om te solliciteren!

De franchisenemer profiteert tijdens de hele looptijd van zijn of haar carrière van een nauwe samenwerking met de groep, die onder meer bestaat uit supervisie en persoonlijke begeleiding. De franchisenemer is een ondernemer die getraind is in bedrijfsmanagement en technische implementatie van producten.

Met meer dan 55 vestigingen, waarvan er momenteel een vijftiental in handen zijn van franchisenemers, heeft point chaud ruime ervaring met franchising. Bovendien zijn we al twee keer bekroond door de Belgische Franchise Federatie: een van onze franchisenemers heeft al de titel “franchisenemer van het jaar” gewonnen en ons concept is al eens “franchisegever van het jaar” geworden.

Point chaud is bovendien lid van de Belgische Franchise Federatie, net als andere grote franchiseconcepten; onze algemeen directeur, Didier Depreay, was van 2003 tot 2018  voorzitter van de BFF en momenteel voorzitter van de Europese Franchise Federatie (EFF).

 

Avec plus de 55 établissements, dont actuellement, une quinzaine de franchisés, point chaud a gagné de l’expertise dans le domaine de la franchise. D’ailleurs, nous avons déjà été récompensé à deux reprises par la Fédération Belge de la Franchise : un de nos franchisés a déjà remporté le titre de « franchisé de l’année » et notre enseigne a déjà été qualifiée de « franchiseur de l’année ».

Point chaud est d’ailleurs membre de la Fédération Belge de la Franchise, tout comme d’autres grandes enseignes ; notre directeur général, Didier Depreay en était le président de 2003 à 2018. Il est actuellement le président de la Fédération Européenne de la Franchise.

Nieuws in de kijker

Geen nieuws op dit moment

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF