Franchise Press Shop /Retail

Wie is Ubiway Retail ?

Ubiway Retail is gespecialiseerd in on-the-go Press convenience en heeft winkels in winkelstraten, shoppingcenters, treinstations en luchthavens. We beschikken over een netwerk van 175 verkooppunten op strategische plaatsen die in het Travel segment gekend zijn onder de merknaam RELAY en HUBIZ en in het Proximity segment onder de naam Press Shop en UBI – Press Shop and More. Je vindt in onze winkels een gevarieerd aanbod aan pers en verschillende ‘on the go’ producten en diensten.

Ons aanbod van de franchiseformule PRESS SHOP – RELAY – HUBIZ – UBI Press Shop and More

Heb jij een hart voor Retail ? We kijken steeds uit naar nieuwe zelfstandige uitbaters met een commerciële flair, een warm hart voor mensen, gevoel voor verantwoordelijkheid om onze winkels te beheren. We bieden jou een instapklare winkel zonder uitbatingskosten en een commissie gebaseerd op het zakencijfer. Daarnaast wordt je als ondernemer in onze winkelketen ondersteund door de diensten van onze hoofdzetel en word je opgenomen in een grote familie van collega uitbaters.

De kracht van ons commercieel netwerk

Ons productaanbod is er voor de hedendaagse consument. Deze laatste is vaak onderweg en wil tijd besparen. De Press Shop- en Relay-winkels verkopen naast pers, tabak en loterij, ook boeken, gift cards, geschenkjes, telefoonaccessoires en een brede waaier food & drinks. Versturen en ophalen van pakjes kan vaak in onze winkels via bpost (in 20% van onze winkels aanwezig) en/of bpost pakjespunt (in 67% van onze winkels aanwezig). Hubiz specialiseert zich nog meer in het ‘on the go’ convenience-gamma en is een compacte supermarkt in het station. Sommige Press Shops, Hubiz en ubi winkels bieden ook verse belegde broodjes aan.

 • Aantal franchiseverkooppunten : 175
 • Gemiddeld zakencijfer : cijfers per winkelpunt zijn verkrijgbaar op aanvraag
 • Looptijd van het contract : onbepaalde duur
 • Persoonlijke bijdrage : niet van toepassing
 • Instapgeld : waarborg
 • Franchise kost : niet van toepassing

175

Aantal franchiseverkooppunten

 Variabel

Gemiddeld zakencijfer

Onbepaalde duur

Looptijd van het contract

 –

Persoonlijke bijdrage

waarborg

Instapgeld

 –

Kosten Franchise

Getuigenissen van franchisenemers

Fabienne Verveckken

Press Shop Grimbergen Wolvertemsesteenweg en Press Shop Vilvoorde Vilvoordelaan

Fabienne begon met één Press Shop in Grimbergen, maar nam er na enkele jaren een tweede winkel bij. Daarnaast is Fabienne ook coach. Ze krijgt startende ondernemers een week bij haar over de vloer om hen de knepen van het vak te leren. Fabienne: “Ik geef graag mijn ervaring door aan nieuwe ondernemers. Ze draaien echt mee in de winkel,  van ‘s ochtends tot ‘s avonds, en zo leren ze alles on the spot”.

Want er valt wat te leren bij het uitbaten van een krantenwinkel: het uitpakken van alle kranten en tijdschriften, het terugsturen van de niet-verkochte persartikelen, het kassasysteem, alle artikelen van de Nationale Loterij, …  “Ik krijg vaak nog telefoontjes van de ondernemers die ik gecoacht heb. Ik vind dat leuk om hen bij te staan”.

Ook het contact met de klanten doet Fabienne deugd. “In de week zie je meestal dezelfde mensen die hun krant komen halen, na een tijdje worden het kennissen en vrienden. In het weekend zijn de mensen meer ontspannen en hebben ze meer tijd. Met mensen omgaan is helemaal mijne winkel”.

De winkel in Merchtem is van de nieuwe generatie winkels: “Ik vind de winkel echt top, de verlichting is mooi, de rekken om de boeken en tijdschriften te plaatsen zijn zeer handig en de coffee corner mag er ook zijn. Ik ben heel tevreden over dit nieuwe concept”.

Tano Cattoor

Press Shop Blankenberge Kerk en Blankenberge Markt

Tano had na een carrière van 25 jaar als uitbater van een videotheek zin in iets anders. Een krantenwinkel leek hem wel wat en het liefst in zijn favoriete Blankenberge. In 2010 begon hij in een kleine Press Shop in de populaire badstad. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en Tano verviervoudigde de omzet! Na een tijdje trok Tano richting Grote Markt waar hij nu samen met zijn vrouw Patricia de Press Shop uitbaat.

Tano is tevreden over de formule die Ubiway Retail biedt: “Je bent zelfstandig ondernemer, maar je hebt een geoliede machine achter je, met een contactcenter dat fantastisch werkt”. Ook over de producten die verkocht worden, is Tano positief: “Ze zeggen dat krantenwinkels onder druk staan, wij hebben daar minder last van omdat Ubiway Retail voortdurend nieuwe producten in de winkels brengt. We teren  niet enkel en alleen nog op kranten en tijdschriften.”

Ondanks de lange dagen, heeft Tano nog tijd voor zijn hobby: “Ik ben DJ, er is nog een leven naast de winkel!”.

Tano heeft verschillende van zijn vrienden aangezet om een Ubiway Retail-winkel uit te baten: “In de 8 jaar dat ik bij Ubiway Retail ben, heb ik al een viertal ondernemers kunnen aantrekken.  We zien elkaar in werkcontext maar ook daarbuiten. Gezien het kassasysteem en het winkelconcept identiek is, kunnen we al eens bijspringen en elkaar helpen. Dat maakt fantastische vriendschappen”. Je wordt er ook voor beloond, want als ondernemer kan je een premie krijgen als je een toekomstige ondernemer aanbrengt!

“We spannen ook in als er specifieke acties zijn, want er zijn mooie incentives aan verbonden. We zetten ons in om de verkoop van bepaalde artikels te verhogen. Zo zijn wel al eens op reis geweest als dank voor onze inspanningen. Mooi meegenomen volgens ons”.

Nancy Vermeulen

Relay Aalst

Wie in Aalst de trein ooit heeft genomen, is waarschijnlijk al eens in de winkel van Nancy geweest. Sinds enkele jaren baat Nancy de Relay-winkel aan het station uit. Ze houdt van haar klanten en helpt iedereen waar ze kan. “Als mijn klanten gelukkig zijn, dan ben ik dat ook” is haar motto. Ze ziet haar job ook veel ruimer dan enkel verkopen. “Elke dag is anders, ik zie hier alles en iedereen. Dat maakt het zo boeiend, ik ben meer dan alleen een verkoopster, ik ben ook psychiater, stadgids, …”.

 

Nancy werkte vroeger nog op een bureau, maar miste daar de drukte. “Daar waren we maar met twee, hier zie ik honderden mensen per dag, startende met de pendelaars die vroeg hun trein nemen, daarna de schoolgaande jeugd en in de loop van de dag zie ik de Aalsterse bevolking. Na de middag zie ik iedereen terug in omgekeerde volgorde”.

Ze heeft ook lovende woorden over de ondersteuning van Ubiway Retail: “Ik ben vroeger al zelfstandig geweest, maar daar ik moest alles zelf doen. Met Ubiway Retail is dat anders, er valt een groot pak papierwerk van je schouders”.

Met Aalst carnaval staat Nancy verkleed in haar winkel: “Ik heb dit jaar lintjes laten maken, populair onder de carnavalisten, ze moeten hier komen voor een lintje, en dan zien ze de winkel ook en wat ik verkoop. Wie weet worden het klanten in de toekomst”.

 

Contact franchises NL

 • Hidden
 • Neem contact op met de franchise

In detail

We vragen geen financiële investeringen om één van onze winkels uit te baten. Onze sleutel-op-de-deurformule maakt dat je een volledig ingerichte winkel met stock ter beschikking krijgt. Je werkt namelijk op commissie. We vragen je bij aanvang van de samenwerking een waarborg te deponeren, net zoals bij het huren van een huis.

In tegenstelling tot bepaalde franchisevormen is het niet aan de uitbater om een geschikt pand te zoeken en een winkel in te richten. De exploitatie van het winkelnetwerk behoort tot de verantwoordelijkheden van Ubiway Retail, net als de inrichting van de winkelpunten alsook de aankoop van de stock.

Sinds 1923 aanwezig in België. Ubiway Retail is het bedrijf achter 4 sterke ketens in pers, retail en convience: Press Shop, Relay, Hubiz en ubi. De eerste stappen op de Belgische markt werden gezet in 1923. Al bijna honderd jaar actief in pers en retail in ons land!

 

Er is altijd wel een winkel die bij je past, ongeacht je leeftijd, diploma of ervaring! Een voorwaarde is dat je zelfstandige bent. Als je klantgericht en gemotiveerd bent en over voldoende commerciële feeling beschikt, sluit jouw profiel alvast mooi aan bij wat wij zoeken.

 • Je bent zelfstandige of je bent bereid zelfstandige te worden
 • Ervaring in een gelijkaardige functie is een pluspunt
 • Klantenservice vind je erg belangrijk
 • Je bent stressbestendig en hebt geen schrik van een lange rij klanten aan de kassa
 • Je denkt in oplossingen, niet in problemen
 • Je bent nauwkeurig en je volgt je dagelijkse administratie goed op
 • Je bent resultaatgericht en streeft naar betere verkoopcijfers
 • Je bent flexibel en hebt geen problemen met de openingsuren
 • Je wil altijd bijleren en luistert naar feedback

Wees gerust, ook als je de winkel uitbaat, zijn we er vanuit onze hoofdzetel steeds om je te ondersteunen. De Regio Manager staat je bij bij het beheer van de winkel. Je kan  steeds beroep doen op ons General Shop Support team. Ook onze sales- en marketingafdeling en onze financiële dienst zijn er om er samen met jou een succesverhaal van te maken.

Anno 2018 beantwoordt ons productaanbod aan de behoeftes van de hedendaagse klant. Press Shop en Relay bieden naast pers, tabak en loterij, ook boeken, gift cards, geschenkjes, telefoonaccessoires en een brede waaier food & drinks aan (te consumeren in onze coffee corners of on the go). Heel vaak kan je er ook pakjes ophalen en versturen via bpost en/of pakjespunt. Hubiz specialiseert zich nog meer in het convenience-gamma en geeft vorm aan een compacte supermarket in het station. In elk van onze winkels kan je rekenen op een vlotte en snelle bediening met een glimlach. Dagelijks bedienen we meer dan 124 000 klanten.

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF