Franchise PRESS SHOP – RELAY – HUBIZ – UBI Press Shop and More

Wie is Ubiway Retail ?

Ubiway Retail is gespecialiseerd in on-the-go Press convenience en heeft winkels in winkelstraten, shoppingcenters, treinstations en luchthavens. We beschikken over een netwerk van 175 verkooppunten op strategische plaatsen die in het Travel segment gekend zijn onder de merknaam RELAY en HUBIZ en in het Proximity segment onder de naam Press Shop en UBI – Press Shop and More. Je vindt in onze winkels een gevarieerd aanbod aan pers en verschillende ‘on the go’ producten en diensten.

Ons aanbod van de franchiseformule PRESS SHOP – RELAY – HUBIZ – UBI Press Shop and More

Heb jij een hart voor Retail ? Onze franchiseconcepten Press Shp, Relau, Hubiz, Ubi Press Shop and More kijken steeds uit naar nieuwe zelfstandige uitbaters met een commerciële flair, een warm hart voor mensen, gevoel voor verantwoordelijkheid om onze winkels te beheren. We bieden jou een instapklare winkel zonder uitbatingskosten en een commissie gebaseerd op het zakencijfer. Daarnaast wordt je als ondernemer in onze winkelketen ondersteund door de diensten van onze hoofdzetel en word je opgenomen in een grote familie van collega uitbaters.

De kracht van ons commercieel netwerk

Onze franchiseformules en  productaanbod zijn er voor de hedendaagse consument. Deze laatste is vaak onderweg en wil tijd besparen. De Press Shop– en Relay-winkels verkopen naast pers, tabak en loterij, ook boeken, gift cards, geschenkjes, telefoonaccessoires en een brede waaier food & drinks. Versturen en ophalen van pakjes kan vaak in onze winkels via bpost (in 20% van onze winkels aanwezig) en/of bpost pakjespunt (in 67% van onze winkels aanwezig). Hubiz specialiseert zich nog meer in het ‘on the go’ convenience-gamma en is een compacte supermarkt in het station. Sommige Press Shops, Hubiz en ubi winkels bieden ook verse belegde broodjes aan.

 • Aantal franchiseverkooppunten : 175
 • Gemiddeld zakencijfer : cijfers per winkelpunt zijn verkrijgbaar op aanvraag
 • Looptijd van het contract : onbepaalde duur
 • Persoonlijke bijdrage : niet van toepassing
 • Instapgeld : waarborg
 • Franchise kost : niet van toepassing

175

Aantal franchiseverkooppunten

 Variabel

Gemiddeld zakencijfer

Onbepaalde duur

Looptijd van het contract

 –

Persoonlijke bijdrage

waarborg

Instapgeld

 –

Kosten Franchise

In detail

We vragen geen financiële investeringen om één van onze winkels uit te baten. Onze sleutel-op-de-deurformule maakt dat je een volledig ingerichte winkel met stock ter beschikking krijgt. Je werkt namelijk op commissie. We vragen je bij aanvang van de samenwerking een waarborg te deponeren, net zoals bij het huren van een huis.

In tegenstelling tot bepaalde franchisevormen is het niet aan de uitbater om een geschikt pand te zoeken en een winkel in te richten. De exploitatie van het winkelnetwerk behoort tot de verantwoordelijkheden van Ubiway Retail, net als de inrichting van de winkelpunten alsook de aankoop van de stock.

Sinds 1923 aanwezig in België. Ubiway Retail is het bedrijf achter 4 sterke ketens in pers, retail en convience: Press Shop, Relay, Hubiz en ubi. De eerste stappen op de Belgische markt werden gezet in 1923. Al bijna honderd jaar actief in pers en retail in ons land!

 

Er is altijd wel een winkel die bij je past, ongeacht je leeftijd, diploma of ervaring! Een voorwaarde is dat je zelfstandige bent. Als je klantgericht en gemotiveerd bent en over voldoende commerciële feeling beschikt, sluit jouw profiel alvast mooi aan bij wat wij zoeken.

 • Je bent zelfstandige of je bent bereid zelfstandige te worden
 • Ervaring in een gelijkaardige functie is een pluspunt
 • Klantenservice vind je erg belangrijk
 • Je bent stressbestendig en hebt geen schrik van een lange rij klanten aan de kassa
 • Je denkt in oplossingen, niet in problemen
 • Je bent nauwkeurig en je volgt je dagelijkse administratie goed op
 • Je bent resultaatgericht en streeft naar betere verkoopcijfers
 • Je bent flexibel en hebt geen problemen met de openingsuren
 • Je wil altijd bijleren en luistert naar feedback

Wees gerust, ook als je de winkel uitbaat, zijn we er vanuit onze hoofdzetel steeds om je te ondersteunen. De Regio Manager staat je bij bij het beheer van de winkel. Je kan  steeds beroep doen op ons General Shop Support team. Ook onze sales- en marketingafdeling en onze financiële dienst zijn er om er samen met jou een succesverhaal van te maken.

Anno 2018 beantwoordt ons productaanbod aan de behoeftes van de hedendaagse klant. Press Shop en Relay bieden naast pers, tabak en loterij, ook boeken, gift cards, geschenkjes, telefoonaccessoires en een brede waaier food & drinks aan (te consumeren in onze coffee corners of on the go). Heel vaak kan je er ook pakjes ophalen en versturen via bpost en/of pakjespunt. Hubiz specialiseert zich nog meer in het convenience-gamma en geeft vorm aan een compacte supermarket in het station. In elk van onze winkels kan je rekenen op een vlotte en snelle bediening met een glimlach. Dagelijks bedienen we meer dan 124 000 klanten.

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF