Homepage / Voedingssector / Valentino Chocolatier

Franchise Valentino Chocolatier

Wie is Valentino Chocolatier? 

Valentino Chocolatier is een bloeiende familiezaak die artisanale, Belgische pralines creëert. In onze heerlijke chocoladecreaties proef je passie, lokale ingrediënten en heel wat kennis van het vak. We hebben 7 eigen winkels en meer dan 45 zelfstandige verkooppunten in België waar je een uitgebreid gamma van verrassende en lekkere chocoladegeschenken vindt.

Ons aanbod van de franchiseformule Valentino Chocolatier

Binnen onze formule bieden wij twee opties aan: Valentino Chocolatier producten verkopen als shop in shop verkooppunt of een eigen Valentino Chocolatier winkel openen in franchising.

 • Valentino Chocolatier is binnen onze Belgische markt een steeds bekendere en gesmaakte naam.
 • Afhankelijk van de gekozen samenwerkingsformule, bieden wij verschillende product-, service-, winkel- & merkvoordelen die een grote impact hebben op het verkoopspotentieel en de winstgevendheid van de winkel.

De kracht van ons commercieel netwerk

Het financieel succes van onze Valentino winkels is te danken aan een sterke en consistente waardecreatie naar de consument toe. Onze verkoopprijs laat toe prijscompetitieve chocoladegeschenken te maken met een sterke winstmarge voor de winkel en een lage personeelskost.

 • Aantal verkooppunten : 7 eigen winkels , 7 franchisewinkels, 30 tal shop in shops
 • Gemiddeld zakencijfer : vertrouwelijk
 • Looptijd van het contract : 9 jaar
 • Persoonlijke bijdrage : investering in winkelinrichting te dragen door franchisenemer
 • Instapgeld : niet van toepassing
 • Franchise kost : niet van toepassing

7 + 30

Aantal franchiseverkooppunten

vertrouwelijk

Gemiddeld zakencijfer

9 jaar

Looptijd van het contract

winkelinrichting

Persoonlijke bijdrage

Instapgeld

Franchise kost

Getuigenissen van franchisenemers

Valentino Chocolatier gelooft in een gezonde balans tussen vrijheid en samenwerking. Als franchisenemer ben je vrij om je eigen winkel naar believen te runnen, maar kan je wel steeds beroep doen op de expertise van het hoofdbedrijf.

Ronny Knapen

Valentino Genk

“Na een paar jaren in het vak wisselden we onze franchise bij een industrieel merk voor een samenwerking met Valentino Chocolatier. Wat een verschil! Als partner voel je je deel van een grote familie. Bij problemen, vragen, opmerkingen, … krijg je de hoofdeigenaar zelf aan de lijn, die ook écht naar je luistert. Er heerst een aangenaam evenwicht tussen zelfstandigheid, keuzevrijheid en ondersteuning. Als franchisenemer mag je meedenken en beslissen over je eigen zaak, terwijl je steeds op hulp en advies kan rekenen.”

Ilse Schols

Valentino Kapellen

“Kiezen voor een samenwerking met Valentino Chocolatier komt met heel wat voordelen: een mooie look & feel voor de inrichting en verpakkingen, kwaliteitsvolle producten, een heuse manual om je zaak op te starten en een goede begeleiding met waardevolle tips en tricks.”

Bart Debbaut

Valentino Deinze

“Samenwerken met Valentino Chocolatier is een aangename ervaring. Bestellen en leveren gaat vlot en daarnaast zijn de producten natuurlijk van topkwaliteit. Verder is het hoofdkantoor vlot bereikbaar en kan je er steeds terecht met vragen of bemerkingen.”

In detail

Kiezen voor  franchising  bij Valentino Chocolatier is kiezen voor een sterk merk en dito product. Artisanale chocolade is geliefd bij jong en oud en vormt het perfecte geschenk. Daarnaast werken we samen als één grote familie. Bij het opstarten van een franchisewinkel zullen we je dan ook intensief begeleiden.

Valentino Chocolatier werd opgestart in 1978 en groeide gestaag uit tot een netwerk met 7 eigen winkels en meer dan 45 zelfstandige verkooppunten.

De ideale franchisenemer heeft klantgerichtheid als passie. Je houdt ervan om mensen te helpen bij het vinden van het perfecte geschenk en hebt oog voor de kleine details die een cadeau ‘wauw’ maken. Daarnaast ben je geïnteresseerd in duurzaam produceren, korte keten en het gebruik van lokale ingrediënten.

Wij streven naar een positief en flexibel samenwerkingsverband met onze zelfstandige partners. Als partner ben je verantwoordelijk voor het runnen van je eigen winkel. Je geniet wel mee van de expertise en de ondersteuning die door Valentino wordt aangeboden, zoals verschillende product-, service-, winkel- & merkvoordelen.

 • Chocolade is een populair, Belgisch product dat zowel binnen-als buitenlandse klanten aanspreekt.
 • Duurzaamheid, korte keten en lokaal winkelen spreekt consumenten aan. Valentino Chocolatiers zet in op deze pijlers.
 • Chocolade is een product dat het hele jaar door geproduceerd en verkocht wordt.

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF