Homepage / Winsol

Franchise Winsol

Wat is Winsol?

Winsol is met buitenschrijnwerk en zonwering een gevestigde waarde in de Belgische bouwsector. Wij focussen op ‘a home to enjoy’, een thuis om van te genieten via innovatieve producten die het comfort binnen en buiten verhogen én veilig en inbraakwerend zijn. En dat zonder het duurzame karakter uit het oog te verliezen.

Wat biedt Winsol jou aan als franchisenemer?

Het franchiseconcept Winsol bouwt samen met u een sterke zaak uit met een gevarieerd productaanbod dat u het ganse jaar door omzet garandeert. Onder de noemer ‘Premium Partner’ of ‘Select Partner HOME of OUTDOOR’ voert u het volledige of een deel van het Winsol gamma in uw eigen exclusieve regio.

 • Meesurfen op een sterk Belgisch merk
 • One-stop-shop: producten voor de volledige afwerking van een thuis
 • Een exclusief postcodegebied rond uw toonzaal
 • Wij genereren op nationaal niveau gekwalificeerde leads voor u
 • Als fabrikant waken we op de kwaliteit van onze producten

 

De kracht van ons commercieel netwerk

Als Belgisch merk besteden we de nodige aandacht aan ons lokaal verkoopnetwerk. Zo komen onze partners regelmatig samen tijdens events en opleidingen om ervaringen met elkaar te delen. U leert dus ook meteen bij van onze vaste waardes met jarenlange Winsol-ervaring.

 • Aantal franchiseverkooppunten: 45
 • Gemiddeld zakencijfer:
 • Looptijd van het contract: bespreekbaar
 • Persoonlijke bijdrage: eigen startkapitaal
 • Instapgeld: bespreekbaar
 • Franchise kost: bespreekbaar

 

45

Aantal franchiseverkooppunten

Variabel

Gemiddeld zakencijfer

Variabel

Looptijd van het contract

Eigen startkapitaal

Persoonlijke bijdrage

Variabel

Instapgeld

Variabel

Kosten Franchise

Getuigenissen van franchisenemers

Nog niet overtuigd? Misschien kunnen onze bestaande Premium en Select Partners u net dat laatste duwtje geven om de stap te zetten.

 

Jean-François Decneut

zaakvoerder van Nipaco Storme

Nipaco-Storme uit Beernem is al meer dan 25 jaar Winsol Partner en vertelt u graag meer over de voordelen van het Winsol-netwerk. Tot slot krijgt u ook nog wat advies van een ervaren specialist in deze sector

Geen nieuws op dit moment

In detail

U bouwt uw zaak uit steunend op de merkbekendheid en kwalitatieve producten van Winsol. Wij volgen de bouwtrends op de voet en passen ons gamma daar ook naar aan. U kan rekenen op ijzersterke garanties en service van een stabiele organisatie met meer dan 145 jaar ervaring.

Winsol heeft 10 eigen concept stores, verspreid over België. Om ons netwerk aan te vullen rekenen we op lokale specialisten die het volledige (Premium Partner) of een deel van het gamma (Select Partner) verkopen. Vandaag bestaat het Winsol verkoopnetwerk uit +/- 55 toonzalen, waaronder heel wat partners met tientallen jaren loyaliteit.

 

 1. U wil uw eigen zaak opstarten in de bouwsector en zoekt een sterke partner die u kan begeleiden tijdens dit proces. Winsol geeft u een kick-start waarbij u uw eigen Winsol filiaal runt op een A-locatie en instaat voor de verkoop, plaatsing en administratie. U beschikt over voldoende startkapitaal.

Dankzij onze Winsol Academy bent u altijd up-to-date van nieuwe regelgevingen, trends en producten. Onze teams staan stand-by voor vragen en technische begeleiding. We helpen u bij de inrichting van uw showroom en marketing creëert gekwalificeerde leads, online zichtbaarheid en sterke actiecampagnes.

Als we de vooropgestelde doelen van de Green Deal willen behalen, moet er nog heel wat geïsoleerd worden in Vlaamse woningen. En door de stijgende temperaturen is zonwering geen overbodige luxe meer. Daarnaast hebben mensen meer en meer oog op outdoor living. Kortom, er is nog heel veel potentieel waarbij het Winsol gamma 100 % ingezet kan worden.

 

 1. Winsol heeft tot nu toe 5 internationale awards op zijn naam staan, in slechts 3 jaar tijd. Waaronder Red Dot awards voor de Pergola SO! (2019), SolarFix screens (2020), SolarBox rolluiken (2021) en de ‘best of the best’ Pergola Z!P (2021). SolarBox ontving in 2021 ook de Gold R+T Innovation Award.

 

Nieuws in de kijker

Geen nieuws op dit moment

Deze franchisenetwerken zijn lid van de BFF

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe het ethisch en authentiek handvest van de Federatie na te leven.

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe de Europese Deontologische Erecode van franchising te respecteren

De leden van de Belgische Franchise Federatie verbinden zich ertoe een Precontractueel Informatie Document (PID) te gebruiken.

Meer weten over de BFF