Homepage / Al het nieuws / Het franchiseconcept Chick&Cheez ontwikkelt zich in een hogere versnelling

Presse

Het franchiseconcept Chick&Cheez ontwikkelt zich in een hogere versnelling

Chick&Cheez

De fastfoodgroep QSR Platform (Burger King, Quick, O’Tacos, Nordsee & Go!Fish) blijft uitbreiden na de lancering van Chick&Cheez, een nieuw Belgisch concept van krokant gepaneerde kip in juli 2021, dat zich onderscheidt met originele marinades, kruiden en kaassauzen waarmee klanten hun kip kunnen personaliseren.

Het franchiseconcept

Chick&Cheez mikt op een jonge clientèle in een uniek, kleurrijk, trendy decor met neonlichten en arcades tot groot vermaak van de klanten. Het idee is ook om dual-concept ruimtes te ontwikkelen waar een Chick&Cheez en een O’Tacos op dezelfde locatie te vinden zijn.

De master franchise in handen van een multi-franchisenemer

De ondernemer Adlane Draou heeft de master franchise van Chick&Cheez voor België en Luxemburg verworven. Adlane is geen onbekende voor de QSRP-groep, aangezien hij reeds een multi-franchisenemer is van het merk O’Tacos, met een totaal van 8 restaurants.

Het franchisenetwerk

Na de opening van het eerste restaurant in juli 2021 werd begin oktober van datzelfde jaar een dubbelconcept Chick&Cheez en O’Tacos geopend in het winkelcentrum Les Grands Près in Bergen, op een oppervlakte van 230 m² met honderd zitplaatsen binnen, plus een terras dat door beide merken wordt gedeeld. Adlane Draou heeft de leiding over dit dubbele restaurant.

Dit jaar, 2022, volgen de openingen elkaar op vanaf januari:

In Namen opende op 26 januari een restaurant van 200 m² met 66 plaatsen in de Ferstraat 90 onder het management van Ahmed Kahn, die ook franchisenemer van O’Tacos is.

In Docks Bruxsel staat Adlane aan het roer van een restaurant van 84 m² met 8 zitplaatsen plus die in het foodcourt voor het restaurant, dat op 7 mei werd geopend.

In La Louvière wordt op 14 mei een nieuwe Chick&Cheez geopend die deel uitmaakt van de verbouwing van een O’Tacos restaurant.

Vervolgens, in Genk, in Vlaanderen, een nieuw restaurant met het dubbele concept van Chick&Cheez en O’Tacos.