Homepage / Al het nieuws / Het franchisenetwerk Burger King 5 jaar in België

Presse

Het franchisenetwerk Burger King 5 jaar in België

Burger King

In 5 jaar tijd heeft Burger King zeker de Belgische bevolking veroverd sinds de opening van zijn eerste restaurant eind juni 2017 in Kinepolis in Antwerpen.

Vandaag is Burger King aanwezig in de verschillende provincies van het land met 54 restaurants en de ambitie om er nog eens vijftig te openen in de komende 5 jaar.

Burger King 5 ans

Sinds de start hebben zo’n 40 miljoen bezoekers de restaurants bezocht en zijn 4,5 miljoen auto’s langs de drive-ins gereden. Terwijl er al 5,5 miljoen kilo friet en 6 miljoen Whoppers zijn geserveerd, zijn er al meer dan 500.000 vegetarische producten verkocht en dit aantal neemt elk jaar toe.

Burger King blijft verder groeien in België

Het netwerk van Belgische franchiserestaurants van Burger King lijkt niet meer te stoppen met twee openingen sinds het begin van deze zomer, de eerste in Wallonië in juni en de tweede in Vlaanderen begin juli 2022.

Opening van Burger King in Saint-Georges-sur-Meuse door een multi-franchisenemer

Op 24 juni 2022 opende franchisenemer Hubert Duchesne, een nieuw franchiserestaurant van Burger King langs de Chaussée Verte in Saint-Georges-sur-Meuse (Waremme), vlak bij afrit 5 van de E42.

Burger King

Het restaurant, met een oppervlakte van 375 m² en een “koninklijk” decor is ook uitgerust met een drive-in. Een investering van zo’n 2.200.000 euro.

Hubert Duchesne is geen nieuwkomer bij Burger King. Als multi-franchisenemer baat hij reeds vier andere Burger King franchiserestaurant uit in Wallonië. Een familiebedrijf, want zijn dochter Emilie is de manager van dit nieuwe restaurant.

Burger King

Er werd een gemotiveerd team van 45 werknemers aangeworven, 35 personeelsleden en 10 studenten, die werden opgeleid in de andere restaurants van de franchisenemer.

Een nieuw  Burger King franchiserestaurant in Oostende

Op 6 juli 2022 opende het eerste Burger King restaurant aan de Belgische kust in Oostende (Torhoutsesteenweg 597). Het is ideaal gelegen aan de N33, in een modern en licht gebouw ontworpen door een Amerikaans architectenbureau uit Miami, het hoofdkantoor van het bedrijf.

Burger King

Het restaurant, gerund door franchisenemer Piet Cremers, heeft een warm en gezellig Royal interieur met nieuwe moderne verlichting en strak meubilair. Het heeft 144 zitplaatsen en 44 op het terras. Klanten kunnen kiezen tussen bediening aan tafel of zelfbediening. Het is ook uitgerust met een dubbele drive-through, een primeur in Vlaanderen, die op vrijdag en zaterdag open blijft tot 1 uur ‘s nachts.

De opening van deze Burger King aan het begin van het zomerseizoen zal naar verwachting een grote hit worden onder Whopper-liefhebbers!

Franchisenemer Piet wordt bijgestaan door een team van bijna 40 medewerkers (20 bedienden en 20 studenten/flexi-jobs).