Homepage / Al het nieuws / Jumbo bereikt taalgrens en opent in Ronse

Presse

Jumbo bereikt taalgrens en opent in Ronse

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft de taalgrens bereikt met de opening van een winkel in Ronse. Het is de derde Jumbo in Oost-Vlaanderen, en de eerste in een faciliteitengemeente.

Naast Albert Heijn en Lidl
De nieuwe vestiging is 1900 m² groot en is ingeplant op een boogscheut van de franchiseformule Albert Heijn en schuin tegenover een Lidl. Klanten vinden er onder andere een apart Hema-hoekje, maar ook een uitgebreide bloemenafdeling, meldt filiaalmanager Guy Buggenhout. Daarnaast zijn er ook verskeukens, waar hongerige magen terecht kunnen voor verse pizza’s en traiteurmaaltijden.

Voor Jumbo is het de vijfde winkelopening van dit jaar, na een heus zomeroffensief met drie winkels op twee weken tijd (Zonhoven, Zedelgem en Heusden-Zolder) en de overname van een Alvo in Berlare vorige week. Daarmee opende de keten nu al even veel winkels als in heel 2020.

Begin dit jaar heette het nog dat Jumbo dit jaar tien winkels wilde openen. Als de keten erin slaagt de aangekondigde vestigingen in Kuurne (West-Vlaanderen) en Bree (Limburg) voor Nieuwjaar te openen en de heropening van de overgenomen Alvo-vestigingen in Antwerpen (Lange Leemstraat), Lauwe en Denderleeuw geen vertraging oploopt, is dat doel bereikt.

Tegen 2025 moeten er zelfs honderd Belgische Jumbo’s zijn: daarvoor rekent de keten op geïnteresseerde franchisenemers. De eerste winkel in franchise opent, als alles goed gaat, nog dit jaar in Bree.

Jumbo is exposant op de Franchising Belgium Day die doorgaat op 26 oktober in het Hotel de la Poste op de site van Tour&Taxis te Brussel om alle toekomstige kandidaat franchisenemers te ontmoeten en meer informatie te geven.

U kan u inschrijven om de beurs gratis te bezoeken via : https://www.franchisingbelgiumday.be/nl/franchising-belgium-day