Homepage / Al het nieuws / Jumbo, nieuw lid van de Belgische Franchise Federatie

Presse

Jumbo, nieuw lid van de Belgische Franchise Federatie

Jumbo

Jumbo is een familiebedrijf uit het Nederlandse Veghel en bestaat al meer dan 95 jaar. Het bedrijf is ontstaan uit een groothandel in koloniale waren en is in 1921 opgericht door Johan van Eerdt. Hij is de achteroom van de grondlegger van het huidige Jumbo Supermarkten: Karel van Eerd.

Inspiratie uit de VS

De oprichter van Jumbo legde zijn focus op de ontwikkeling van een groot aantal zelfbedieningszaken en supermarkten. Hij liet zich inspireren door de supermarkten in de Verenigde Staten. Hij experimenteerde met verschillende formules. Eind jaren 70 begint hij zelf definitief met de ontwikkeling van Jumbo. In 1983 werd de eerste winkel geopend in Den Bosch en in de jaren 90 was Jumbo al uitgegroeid tot een zeer succesvolle supermarktketen. 

Familiebedrijf

De kinderen van Karel van Eerd, werken ook bij Jumbo. Op basis van een onderzoek naar de grootste irritaties van klanten bij het boodschappen doen, ontwikkelden zij een gloednieuwe formule. Hiermee maakten ze een combinatie van de laagste prijzen, het grootste assortiment en de beste service. Deze unieke formule werd in 1996 geïntroduceerd. Klanten konden bouwen op de 7 Zekerheden. In deze formule draait alles rond de klant. 

Sterke groei

Jumbo telt na een decennium van stormachtige groei al meer dan 700 winkels en een omzet van bijna 10 mld. Euro in 2021.

Naast ca. 340 eigen winkels zijn er meer dan 360 franchisenemers die de unieke Jumbo formule voeren. Dit aantal groeit. Jumbo mag zich dan ook de grootste franchisegever van Nederland noemen en zelfstandig ondernemerschap is een belangrijke pilaar onder de groei van Jumbo. De Jumbo formule kenmerkt zich door de 7 Zekerheden en de formule is groot geworden door te focussen op wat de klant wil en niets anders.

Erkend door de Belgische Franchise Federatie

Jumbo is sinds 2021 ook van start in België waar het inmiddels enkele tientallen franchisewinkels heeft. Peter Isaac werd benoemd als CEO van Jumbo België die instaat voor de verder ontwikkeling in België. Jumbo werd onlangs ook erkend als effectief lid bij de Belgische Franchise Federatie. Door de aanvaarding bij de BFF zijn ze erkend als een franchisegever die de Deontologische Erecode naleeft en die een win-win relatie nastreeft met zijn franchisepartners. De Belgische Franchise Federatie en haar leden zijn verheugd Jumbo als lid te mogen verwelkomen.