Homepage / Al het nieuws / McDonald’s blijft investeren in België!

Presse

McDonald’s blijft investeren in België!

McDonald's

50 nieuwe franchise restaurants in de komende vijf jaar

Morgen opent het 100e McDonald’s franchiserestaurant in België zijn deuren in Bree, in de provincie Limburg. Dit jaar zijn er 6 nieuwe franchise-restaurants geopend en het tempo versnelt, dankzij de 24 zelfstandige ondernemers die als lokale franchisenemers de drijvende kracht achter de restaurants zijn. De ambitie van McDonald’s op de Belgische markt is hoog: in de komende 5 jaar zullen niet minder dan 50 nieuwe restaurants worden geopend. Samen met de renovatie van bestaande restaurants vertegenwoordigt dit een totale investering van 192 miljoen euro. In de nabije toekomst, tegen 2022, zal het franchisenetwerk van McDonald’s België tien restaurants openen. Met de renovatie en aanpassingen van de bestaande restaurants komt dit neer op een totale investering van 50 miljoen euro in 2022.

Scheppen van werkgelegenheid en opstap naar de arbeidsmarkt

De geplande uitbreiding in de komende vijf jaar zal ongeveer 2.500 plaatselijke banen opleveren, naast de huidige 5.716 werknemers. Deze uitbreiding betekent ook een voortdurende investering in de opleiding van het personeel, aangezien elke werknemer vanaf zijn eerste werkdag een interne opleiding zal krijgen. Dit betekent dat iedereen met een glimlach op het gezicht en zin om te werken de kans krijgt om een carrière bij McDonald’s te beginnen. De nieuwkomers krijgen niet alleen operationele vaardigheden, opleiding inzake hygiëne, voedselveiligheid en naleving van de Covid-19-regels, maar ook transversale vaardigheden zoals onthaal van de klanten, teamwork, enz.

Doorgaan met duurzame veranderingen

Het franchisenetwerk van McDonald’s België is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om plastic en wegwerpverpakkingen te verminderen. De laatste jaren zijn bijvoorbeeld papieren rietjes geïntroduceerd, evenals houten bestek en kartonnen ijsbekers met omgeslagen randen en zonder plastic deksels. Dankzij deze alternatieven bespaart McDonald’s jaarlijks gemiddeld meer dan 129.000 kilo plastic in ons land.

Duurzaamheid zit in het DNA van McDonald’s België. Alle restaurants draaien op 100% groene energie. Ze zijn ook gebouwd met duurzame materialen, hebben regenwatertanks, en nog veel meer. Ook wordt gebruikte bakolie omgezet in biodiesel.

De 24 franchisenemers en hun teams in de schijnwerpers

Morgen wordt een grote dag met de opening van het 100ste restaurant in Bree in de provincie Limburg. Bij deze gelegenheid brengt McDonald’s België hulde aan al wie heeft bijgedragen tot de 100 restaurants van vandaag.

Top 3 des derniers articles