Homepage / Al het nieuws / McDonald’s sluit het jaar af met 2 openingen

Presse

McDonald’s sluit het jaar af met 2 openingen

Mc Donald's Halen

De laatste week van 2022 was een drukke week voor McDonald’s in België. Het 104e en 105e restaurant van het Belgische netwerk opende in Waals-Brabant- Wauthier-Braine en in Limburg in Halen.

Het nieuwe franchiserestaurant McDonald’s te Wauthier-Braine

Op 13 december 2022 opende multi-franchisenemer Marc Van Oppens zijn 10e McDonald’s franchiserestaurant aan de Chaussée de Tubize in Wauthier-Braine in Waals-Brabant.

McDonalds Wauthier Braine

Dit nieuwe restaurant heeft een prachtige ruimte met een Human Confort decor, het tweede grootste in België na de McDonald’s in Ans, en biedt 133 zitplaatsen binnen en een overdekt en verwarmd buitenterras met 108 zitplaatsen. Eén derde van het dak is bedekt met zonnepanelen.

McDonald's Wautiher Braine

Franchisenemer Marc Van Oppens heeft McDonald’s in zijn bloed en is een van de steunpilaren geworden. Hij begon 31 jaar geleden als student en is al 21 jaar franchisenemer. In Wauthier-Braine wordt hij bijgestaan door een team van 70 mensen, waaronder 40 medewerkers, 7 managers en ongeveer 30 studenten. De werknemers volgden twee maanden opleiding in drie van de dichtstbijzijnde restaurants van de franchisenemer in Halle, Nijvel en Waterloo.

Marc heeft nu in totaal meer dan 880 werknemers in dienst in zijn 10 franchiserestaurants!

McDonald's Racing

Hoewel het runnen van zijn McDonald’s-franchiserestaurant het grootste deel van zijn tijd in beslag neemt, is Marc ook een autosportliefhebber. Hij heeft deelgenomen aan talrijke Belcar en VW Cup endurance races met het McDonald’s Racing Belgium team, met name in gezelschap van François Bouillon, een andere McDonald’s multi-franchisenemer sinds 1995, die nu de leiding heeft over zes McDonald’s franchiserestaurants.

Het nieuwe franchiserestaurant te Halen

Mc Donald's Halen

De franchisenemer David Cleynhens, ook een McDonald’s veteraan, opent samen met de burgemeester zijn 6e McDonald’s franchiserestaurant in Halen aan de Staatssbaan.  Het restaurant heeft een gezellig en gastvrij interieur, met een grafische inrichting met witte tegelwanden en kunstwerken, en biedt plaats aan 121 personen binnen en 70 op het grote overdekte en verwarmde terras. Naast de traditionele speeltuin is er ook een interactieve speltafel in de lobby.

De burgemeester van Halen, Erik Van Roelen, is blij met de komst van McDonald’s omdat het restaurant met zijn 80 arbeidsplaatsen nu tot de top vijf van werkgevers in de gemeente behoort.

McDonald's Halen

Nog een McDonald’s DNA franchisenemer

David Cleynhens werkt al 21 jaar bij McDonald’s, van 1991 tot mei 2017, waar hij verschillende functies bekleedde als Operations Consultant en Supply Chain Manager in de vestigingen van McDonald’s België en Nederland. In mei 2017 werd hij franchisenemer van de eerste McDonald’s in Leuven.  Andere restaurantopeningen volgden in Maasmechelen, Kampenhout, Sint-Truiden en een tweede franchise in Leuven (Bongenotenlaan) in september 2021.