Homepage / Al het nieuws / Mestdagh komt in handen van Intermarché

Presse

Mestdagh komt in handen van Intermarché

Mestdagh

Het franchisenetwerk van de groep Mestdagh komt in handen van Intermarché. Dit werd bekend gemaakt op een bijzondere ondernemingsraad.

Op een bijzondere ondernemingsraad bij de groep Mestdagh, maakte de onderneming zijn beslissing bekend over de keuze voor een commerciële partner voor de verderzetting van zijn commerciële activiteiten in België. Zijn 90 verkooppunten worden vandaag uitgebaat onder de vlag Carrefour Market, maar Mestdagh kondigde in december aan zijn partnerschap met Carrefour stop te zetten, waarmee de lopende samenwerking na januari 2023 stopgezet wordt.

De eerste berichten van de vakbonden onthullen een verrassing van formaat: Intermarché zou Mestdagh overnemen. De twee formules hebben echter niet hetzelfde profiel of hetzelfde ontwikkelingspatroon in Wallonië. Het model van Intermarché steunt, exclusief op zelfstandige uitbaters, die mee beslissen over wat er in de centrale beslist wordt, terwijl de verkooppunten van de group Mestdag voornamelijk worden uitgebaat door zelfstandige franchisenemers die minder inspraak hebben. De groep Mestdagh overnemen is een beslissing die enkel op internationaal niveau van Intermarché kan genomen worden en waarmee het aantal winkels in het zuiden van het land zou verdubbeld worden. Intermarché telt 78 winkels die door 60 uitbaters beheerd worden.

Bron: Gondola

Top 3 des derniers articles