Homepage / Al het nieuws / Mestdagh verbreekt zijn masterfranchisecontract met Carrefour

Presse

Mestdagh verbreekt zijn masterfranchisecontract met Carrefour

Mestdagh

Supermarktgroep Mestdagh zet zijn exclusieve samenwerking met Carrefour stop: vanaf 2023 is de Waalse retailholding geen masterfranchisenemer meer van Carrefour. In één beweging benoemde de grootste Carrefour-franchiser van België ook een nieuwe CEO.

Nog Carrefour tot 2023

Net voor het jaareinde dropt Mestdagh een bommetje: de Waalse supermarktgroep met 85 Carrefour Markets zet haar huidige masterfranchiseovereenkomst met Carrefour stop. Gezien de opzegtermijn van twaalf maanden betekent dat wel dat de groep nog heel 2022 met franchisegever Carrefour doorgaat.

Mestdagh wil de vrijheid om in de toekomst ook andere wegen te bewandelen. Momenteel bekijkt de groep verschillende opties, die de retailholding vooral positieve nieuwe perspectieven moeten bieden. Er zouden vertrouwelijke gesprekken lopen met andere partners, al ligt nog niets vast. Zelfs een verdere samenwerking met Carrefour zou nog mogelijk zijn, maar zonder exclusieve overeenkomst.

Opvallend is dat in januari 2021 pas nog een nieuwe masterfranchiseovereenkomst met Carrefour was ingegaan, waarbij Mestdagh sindsdien ook kleinere Bio- en Express-winkels mocht uitbaten.

Emmanuel Coria wordt CEO

De breuk gaat gepaard met een nieuwe managementwissel: Fabienne Bryskère heeft op 23 december afscheid genomen van Groupe Mestdagh. Ze verlaat het bedrijf en wordt in haar functie opgevolgd door Emmanuel Coria, van wie Bryskère pas in maart 2020 de fakkel overnam. Na het vertrek van Guillaume Beuscart in januari van dat jaar nam CFO Emmanuel Coria toen tijdelijk het roer over. Nu gaat de wissel weer in de andere richting.

Na een forse herstructurering onder Beuscart moest Bryskère het transformatieplan New Mestdagh 2020 verderzetten. Mestdagh tracht zich aan te passen aan “nieuwe consumentenverwachtingen”.

Bron: Retail detail