Homepage / Al het nieuws / Mondial Tissus neemt Belgische Mondial Textiles winkels over

Presse

Mondial Tissus neemt Belgische Mondial Textiles winkels over

Mondial Tissus

De Franse stoffenwinkelketen Mondial Tissus breidt nu ook uit naar België, via de overname van Mondial Textiles. De acht winkels van de Brabantse keten zijn nu ook omgedoopt tot Mondial Tissus, meer winkels – ook in Vlaanderen – moeten volgen.

Een jaar later…

Vorig jaar was er al sprake van de overname: Les Echos berichtte op 17 juni 2021 over de operatie, en duidde die door te schrijven dat “de verkopen van Mondial Tissus gedopeerd zijn door de coronacrisis“. Het heeft bijna een jaar geduurd, maar nu is de acquisitie dus ook helemaal rond.

Mondial Textiles heeft momenteel acht winkels in België: in Aarlen, Bergen, Eigenbrakel (waar ook het hoofdkwartier staat), Gosselies, Luik, Marche-en-Famenne, Namen en Waver. Daar moeten er binnenkort nog een resem bijkomen, ook in Brussel en Vlaanderen. De expansie zou zowel gebeuren via eigen winkels als door middel van franchising. De webshop van Mondial Textiles verwijst al door naar die van de nieuwe Franse eigenaar.

Vijfde buitenlandse markt

Voor Mondial Tissus is de stap naar België belangrijk en tegelijk ook logisch, stelt CEO Bernard Cherqui in een persbericht. “De keuze voor België was eigenlijk evident. Dit enerzijds door haar geografische ligging en gelijklopende culturele waarden en anderzijds door haar enorme creatieve potentieel. We zijn benieuwd om deze markt, die een grote voorliefde heeft voor decoratie, van dichterbij te leren kennen en ons productgamma hier verder op af te stemmen!”

Mondial Tissus heeft in Frankrijk een tachtigtal vestigingen, en is ook online actief in Duitsland, Monaco, Oostenrijk en Spanje. Naast de acht Belgische winkels die met deze verkoop bij de keten belanden, is er ook nog één enkele buitenlandse winkel in het Duitse Stuttgart.

Bron: Retail Detail