Homepage / Al het nieuws / Nederlanders openen Belgische Jumbo in Bree

Presse

Nederlanders openen Belgische Jumbo in Bree

Jumbo

Vier jaar na de eerste aankondiging heeft Jumbo een supermarkt geopend in Bree: het is de zesde in Limburg en de vijftiende in België. Hij wordt gerund door Nederlandse franchisenemers die ook een winkel hebben net over de grens.

Ervaring met grensshoppers

De nieuwe Jumbo franchisewinkel in Bree is 1500 m² groot en stelt 85 mensen uit de regio tewerk. Hij wordt uitgebaat door het Nederlandse ondernemersduo Ralf Jansen en René Puts. Zij zijn ook de eigenaars van een Jumbo in Stramproy, aan de Nederlands-Belgische grens, en hebben dus al ervaring met grensshoppers uit België. 

“In onze winkel in Nederland, net over de grens, merken we dat ook heel wat Belgen de fantastische én én én formule van Jumbo komen opzoeken”, zegt Ralf Jansen. “Ik ben dan ook verheugd dat we vanaf nu de Belgische klanten ook kunnen verwelkomen in onze winkel in Bree en we hen kunnen verwennen met de beste service, een buitengewoon groot assortiment en altijd lage prijzen.”

Sterker inzetten op franchise 

Aanvankelijk zou de winkel in Bree de eerste Belgische franchisewinkel worden voor de supermarktketen, maar die eer ging twee weken geleden uiteindelijk naar Sebastien Sintobin en Céline Huysentruyt, die hun Alvo-supermarkt Select in Lauwe aan de Nederlandse keten verkochten maar wel zelf als ondernemers aan boord blijven.

 Jumbo opende in België tot voor kort enkel eigen filialen, maar besliste eerder dit jaar om sterker in te zetten op franchising om de expansie te versnellen. Dat is nodig om het vooropgestelde doel van honderd Belgische winkels in 2025 te halen.