Homepage / Al het nieuws / Speelgoedketen Fox & Co trekt naar Oostende

Presse

Speelgoedketen Fox & Co trekt naar Oostende

Fox & Co

Speelgoedwinkel Fox & Co zet zijn expansie in België voort met de opening van zijn 25ste winkel. Dit keer in Vlaanderen, meer bepaald in Oostende, en dat net op tijd voor de feestdagen.

Na zijn komst naar Vlaanderen in 2021, breidt speelgoedketen Fox & Co haar franchisenetwerk van winkels gespecialiseerd in kwaliteitsspeelgoed en -spelletjes in het noorden van het land verder uit met haar eerste winkel aan de Vlaamse kust. Net op tijd voor de feestdagen. Volgens Fox&Co één van de belangrijkste periodes in speelgoedland. “ Ongeveer 40% van de omzet wordt tijdens de feestperiode gegenereerd,” liet Frédéric Henrotte, een van de drie partners die de franchiseketen Fox & Co runt vanuit de winkel in het Woluwe Shopping Center, eind vorig jaar weten.

Dankzij de opening van zijn nieuwste winkel trekt de Belgische speelgoedketen, die volgend jaar 10 kaarsjes uitblaast, zijn aantal winkels op tot 25, waarvan 17 in eigen beheer en 8 in franchise. Het eerste Fox & Co-verkooppunt aan de kust werd geopend door de eerste Vlaamse franchisenemer van Fox & Co, Tracy Djan. “Tracy heeft een solide financiële ervaring in de bankensector en een sterke ondernemingszin. Ze woont in Bredene en is overtuigd van het potentieel van een echte en mooie speelgoedwinkel in Oostende, die ze nu heeft geopend in de hoofdwinkelstraat, de Kapellestraat”, klinkt het bij de speelgoedketen. Fox & Co blijft dus groeien op de Belgische markt, ondanks het sombere klimaat en een moeilijke markt voor de speelgoedsector, die dit jaar met 9% daalt. “Dankzij haar unieke en kwaliteitsvolle positionering kan Fox & Co nu al 9 jaar ononderbroken blijven groeien, en daar zijn we trots op”, vervolgt de keten. 

Bron: Gondola