Homepage / Al het nieuws / Tom & Co wil groei versnellen met Verlinvest

Presse

Tom & Co wil groei versnellen met Verlinvest

Tom&Co

Het franchisenetwerk Tom & Co, de Belgische keten van dierenspeciaalzaken wil met geld van investeringsfonds Verlinvest  via overnames een leider worden op de Europese markt.

Groei versnellen

Verlinvest, de holding van de familie de Spoelberch, neemt een belang in franchise keten Tom & Co. Het isniet gekend over welk bedrag het gaat maar volgens De Tijd verwerft het fonds zowat de helft van de aandelen. Met het kapitaal wil de retailer zijn groei versnellen om een belangrijke speler te worden in Europa.

Het franchisenetwerk Tom & Co boekte de afgelopen twee jaar recordresultaten: de omzet groeide in 2020 met 15% en in 2021 met 10%, tot 264 miljoen euro. De retailer heeft nu 180 winkels, waarvan 129 in België, 2 in Luxemburg en 49 in Frankrijk. Ook e-commerce is een groeipool. De hele sector doet het overigens goed: tijdens de lockdowns namen meer mensen een huisdier en gaven ze er ook meer geld aan uit.

Langetermijnvisie

Nu wil de franchiseketen van dierenwinkels verdergaan op zijn elan in de rest van Europa. Eigenaars Thierry Le Grelle, Lionel Desclée en Philippe Dechamps gingen afgelopen najaar op zoek naar een investeerder om die groei mee te financieren. Die hebben ze nu gevonden in Verlinvest.

Dat investeringsfonds werd in 1995 opgericht door de familie de Spoelberch, die ook aandeelhouder is van AB InBev. De holding investeert vooral in groeibedrijven in FMCG en gezondheid, waaronder merken als Oatly, Vita Coco, Tony’s Chocolonely, Vitaminwater en Remy Cointreau.

“Verlinvest deelt onze langetermijnvisie en is een expert is in het bouwen van sterke merken”, zegt Tom & Co-topman Thierry le Grelle. “Met de steun van deze nieuwe aandeelhouder zullen wij actief kunnen deelnemen aan de consolidatie van de sector door overnames en zo onze ambitie kunnen waarmaken om een leider te worden op de Europese markt.”

Bron: Retail  Detail