Homepage / Al het nieuws / Tom&Co zoekt nieuwe financiële partner

Presse

Tom&Co zoekt nieuwe financiële partner

Tom&Co

Het franchisenetwerk Tom&Co, de gespecialiseerd dierenspeciaalzaak, is op zoek naar een nieuwe financiële partner om verder te groeien. Door de coronacrisis heeft het bedrijf de wind in de zeilen.

De aandeelhouders van Tom&Co hebben zakenbank Rothschild onder de arm genomen om op zoek te gaan naar een financiële partner die het franchisenetwerk kan helpen bij verdere expansie. Dierenvoeding is een categorie die het heel goed doet, zeker sinds de pandemie. Heel wat mensen haalden tijdens de verschillende lockdowns een dier in huis. De omzet van Tom&Co groeide volgens ceo Thierry le Grelle vorig jaar met 15 procent tot 241 miljoen euro. Ook voor de crisis deden dierenvoeding en -accessoires het al goed. Investeerders lopen warm voor bedrijven in de sector. 

De interesse voor Tom&Co is naar verwachting groot. Tom&Co was 25 jaar lang een onderdeel van de supermarktgroep Delhaize, maar die verkocht de dierenspeciaalzaak in 2016 aan Delhaize-manager Lionel Desclée en zakenbankier Thierry le Grelle. Enkele jaren later kwam Philippe Dechamps in het kapitaal. Zij maakten werk van de expansie van de franchiseketen in Frankrijk, waar Tom&Co vandaag 42 winkels telt, op een totaal van 175. Op termijn wil Tom&Co marktleider worden in Europa en naar 250 verkoop­punten groeien.

Voor meer informatie om franchisenemer te worden bij Tom&Co, klik hier.

Bron: Gondola

Top 3 des derniers articles