Homepage / Al het nieuws / Xavier Goebels verlaat het franchisenetwerk PointCarré

Presse

Xavier Goebels verlaat het franchisenetwerk PointCarré

PointCarré

Na 27 jaar neemt Xavier Goebels afscheid van PointCarré, de franchiseketen die hij zelf heeft opgericht en vijf jaar geleden verkocht aan ZEB.

29 winkels

De eerste winkel van PointCarré opende 27 jaar geleden de deuren in Bertrix, in de provincie Luxemburg. Sindsdien heeft stichter Goebels het bedrijf uitgebouwd tot een keten met 29 winkels (14 in eigen beheer en 15 franchisewinkels), waarvan het grootste deel in Wallonië ligt. In 2012 stak de moderetailer ook de Franse grens over.

Nu kondigt Goebels op LinkedIn zijn afscheid aan: “Ik heb het genoegen en het voorrecht gehad om mijn passie voor mensen en ondernemerschap in te mogen zetten door dit bedrijf te leiden met onze waarden die de basis vormen van onze PointCarré-cultuur”, schrijft de topman op het sociale netwerk.

Overname

In 2017 nam multimerken-retailer ZEB zijn Franstalige branchegenoot over, al bleven beide ketens wel eigen accenten leggen. De holding boven beide retailers, The Fashion Society, is intussen een volwaardige dochter van Colruyt Group. “Ik weet dat mijn bedrijf bij het Fashion Society-team in goed handen is”, zegt Goebels.

Over zijn eigen toekomst doet Goebels ietwat geheimzinnig: “Er wachten nieuwe projecten en horizonten op mij”, luidt het.

Bron: Retail Detail

Top 3 des derniers articles